Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1735/1948-2018/

Verzija za tampu / To Screenview



1948 - 2018


Sedamdeset godina u našoj opštini penzioneri neguju duh zajedništva najstarijih sugrađana. Juče su u svojim prostorijama uz zakusku, piće, muziku i neformalno druženje obeležili ovaj veliki jubilej.


Da starost može da bude lepa i sadržajna dokazuju penzioneri naše opštine koji kroz svoje udruženje sprovode različite aktivnosti i međusobno se druže i ispomažu.

.- Naša neprofitna, apolitična organizacija bavi se dobrotvornim radom u interesu penzionera i pokušava da raznim akcijama bude im na usluzi. Organizujemo druženja i sa drugim opštinskim udruženjima kako bi zajedno provodili svoje dane.Išli smo na više putovanja i posećivali mnoge manastire i znamenita mesta, kazala je na početku ovog druženja Ljubica Alargić, predsednica udruženja, koja je posebnu zahvalnost na podršci i razumevanju iskazala prema lokalnoj samoupravi, posebno apostrofirajući predsednika opštine Radivoja Paroškog koji je sa suprugom bio gost ovog druženja.

Paroški je uzvratio zahvalnost i između ostalog pozdravljajući penzionere rekao:

- Radni vek brzo prođe i posle toga treba ulepšati i osmisliti život ljudima. Trudimo se koliko možemo da pomognemo svim društvenim organizacijama, posebno penzionerima, jer ste vi doprineli da se izgradi ovo društvo i sve institucije. Sa dobrom organizacijom možete mnogo učiniti za vas lično, ali i vaše udruženje. Želim vam sve najbolje, pre svega zdravlja i sreće i nadam se da ćemo se viđati još češće u ovakvim i sličnim prilikama.

Po broju članova ovo udruženje je jedno od najbrojnijih u našoj opštini. Pored društvenog, ima i socijalni karakter jer svake godine penzioneri, članovi ovog udruženja mogu na rate da obezbede ogrev, zimnicu i mnoge druge potrepštine, neophodne da bi život pod stare dane bio lakši i lepši.

S.N.

 




Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign