Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

DANAS JE SVETSKI DAN INTERNETA!


Davne 1969.godine, na današnji dan, 29.oktobra, poslata je prva elektronska poruka na Univerzitetu u Kaliforniji. Poruka se sastojala iz samo dva slova – L i O, kao pokušaj slanja jednostavne reči “login”, što znači prijava.


Nakon slanja dva početna slova,sistem je pao, da bi tek nakon sat vremena bila poslata ta reč na drugi računar, u vidu elektronske poruke.

Možemo na ovom mestu raspravljati o korisnosti ili štetnosti digitalnih tehnologija i interneta, ali bismo se svakako složili da je internet zauvek promenio način na koji komuniciramo, provodimo slobodne vreme, dolazimo do traženih i korisnih informacija, gledamofilmove, serije, tv emisije, kupujemo proizvode itd.

Prema najnovijim podacima,u Srbiji između 65 I 70 % stanovništva koristi internet. Najveći broj svakodnevno koristi društvene mreže kao što su Facebook, Twitter i Instagram.U novije vreme, naročito u poslednjoj deceniji, veliki broj zanimanja se “preselio” na internet, a prognoze su da će za samo jednu deceniju nastati oko stotinu novih zanimanja koja danas još ne postoje, a biće usko vezana za digitalnu tehnologiji i internet.

SRBOBRAN.NET


Portal www.srbobran.net je još pre deset godina prepoznao važnost ovakvog načina informisanja javnosti. Od početnog veoma skromnog broja poseta, kada je personalni računar bio kuriozitet u pojedinim porodicama, a ADSL internet, tada revolucionaran, došao je do današnjih više hiljada poseta na dan i na više desetina hiljada otvaranja stranica na portalu, jer su računari našli svoje mesto u skoro svakoj kući, a smart telefoni omogućavaju brz pristup svakoj željenoj stranici. 

Postavio: Administrator dana 2018.10.28

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin