Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1738/danas-je-svetski-dan-interneta/

Verzija za tampu / To ScreenviewDANAS JE SVETSKI DAN INTERNETA!


Davne 1969.godine, na današnji dan, 29.oktobra, poslata je prva elektronska poruka na Univerzitetu u Kaliforniji. Poruka se sastojala iz samo dva slova – L i O, kao pokušaj slanja jednostavne reči “login”, što znači prijava.


Nakon slanja dva početna slova,sistem je pao, da bi tek nakon sat vremena bila poslata ta reč na drugi računar, u vidu elektronske poruke.

Možemo na ovom mestu raspravljati o korisnosti ili štetnosti digitalnih tehnologija i interneta, ali bismo se svakako složili da je internet zauvek promenio način na koji komuniciramo, provodimo slobodne vreme, dolazimo do traženih i korisnih informacija, gledamofilmove, serije, tv emisije, kupujemo proizvode itd.

Prema najnovijim podacima,u Srbiji između 65 I 70 % stanovništva koristi internet. Najveći broj svakodnevno koristi društvene mreže kao što su Facebook, Twitter i Instagram.U novije vreme, naročito u poslednjoj deceniji, veliki broj zanimanja se “preselio” na internet, a prognoze su da će za samo jednu deceniju nastati oko stotinu novih zanimanja koja danas još ne postoje, a biće usko vezana za digitalnu tehnologiji i internet.

SRBOBRAN.NET


Portal www.srbobran.net je još pre deset godina prepoznao važnost ovakvog načina informisanja javnosti. Od početnog veoma skromnog broja poseta, kada je personalni računar bio kuriozitet u pojedinim porodicama, a ADSL internet, tada revolucionaran, došao je do današnjih više hiljada poseta na dan i na više desetina hiljada otvaranja stranica na portalu, jer su računari našli svoje mesto u skoro svakoj kući, a smart telefoni omogućavaju brz pristup svakoj željenoj stranici.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign