Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

ULICA SVETOG SAVE DOBIJA NOVI IZGLED


Mnogi građani danas su bili iznenađeni kada su videli da je u toku seča drvoreda u ulici Svetog Save. Tim povodom stiglo nam je saopštenje iz kabineta predsednika opštine u kome se kaže:


S A O P Š T E N J E


U skladu sa projektom rekonstrukcije i uređenja ulice Svetog Save a radi dobijanja prostorno uređenije celine potrebno je sprovesti niz pripremnih radnji kako bi se uspešno realizovao projekat uređenja drvoreda u ulici Svetog Save od mosta do semafora na uglu ulice Svetog Save i Karađorđeva.
Radovi će se izvoditi u skladu sa projektom za izvođenje:

PROJEKAT PEJZAŽNE ARHITEKTURE Rekonstrukcije koji je izradio X GREEN Inženjering doo Kornatska br.2, Beograd broj projekta (PZI27/2017 od decembra 2017.godine).


Radovi su otpočeli 29.10.2018. godine nakon završetka perioda vegetacije, a rok za završetak radova je 45 radnih dana (radovi će se obavljati u skladu sa vremenskim uslovima, nepovoljni vremenski uslovi produžavaju rok trajanja radova). Nakon uklanjanja drvoreda izvršiće se sadnja standardnih sadnica visokog i ujednačenog kvaliteta iz registrovanih rasadnika koji imaju odlike prve klase, i to sadnice koje su otporne na niske zimske temperature, aerozagađenja i podnose dobro orezivanje. Novih 150 drvorednih sadnica biće posađeno u narednom periodu koje će za razliku od prethodnog drvoreda biti iste vrste, a planirana je sadnja Carpinus betulus Fastigiata. Vrši se sadnja Piramidalnog graba, radi se o kontejnerskoj sadnji gde je svaka sadnica visine od 4,5-5 metara.

Kabinet predsednika Opštine Srbobran

Uz saopštenje dobili smo i fotografiju stabala (stubasti grab) koja će krasiti ulicu Svetog Save:

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2018.10.30   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin