Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1744/ulica-svetog-save-dobija-novi-izgled/

Verzija za tampu / To ScreenviewULICA SVETOG SAVE DOBIJA NOVI IZGLED


Mnogi građani danas su bili iznenađeni kada su videli da je u toku seča drvoreda u ulici Svetog Save. Tim povodom stiglo nam je saopštenje iz kabineta predsednika opštine u kome se kaže:


S A O P Š T E N J E


U skladu sa projektom rekonstrukcije i uređenja ulice Svetog Save a radi dobijanja prostorno uređenije celine potrebno je sprovesti niz pripremnih radnji kako bi se uspešno realizovao projekat uređenja drvoreda u ulici Svetog Save od mosta do semafora na uglu ulice Svetog Save i Karađorđeva.
Radovi će se izvoditi u skladu sa projektom za izvođenje:

PROJEKAT PEJZAŽNE ARHITEKTURE Rekonstrukcije koji je izradio X GREEN Inženjering doo Kornatska br.2, Beograd broj projekta (PZI27/2017 od decembra 2017.godine).


Radovi su otpočeli 29.10.2018. godine nakon završetka perioda vegetacije, a rok za završetak radova je 45 radnih dana (radovi će se obavljati u skladu sa vremenskim uslovima, nepovoljni vremenski uslovi produžavaju rok trajanja radova). Nakon uklanjanja drvoreda izvršiće se sadnja standardnih sadnica visokog i ujednačenog kvaliteta iz registrovanih rasadnika koji imaju odlike prve klase, i to sadnice koje su otporne na niske zimske temperature, aerozagađenja i podnose dobro orezivanje. Novih 150 drvorednih sadnica biće posađeno u narednom periodu koje će za razliku od prethodnog drvoreda biti iste vrste, a planirana je sadnja Carpinus betulus Fastigiata. Vrši se sadnja Piramidalnog graba, radi se o kontejnerskoj sadnji gde je svaka sadnica visine od 4,5-5 metara.

Kabinet predsednika Opštine Srbobran

Uz saopštenje dobili smo i fotografiju stabala (stubasti grab) koja će krasiti ulicu Svetog Save:

S.N.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign