Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

"U VUKU UVODE ELEKTRONSKE DNEVNIKE"


OŠ „Vuk Karadžić“ uključila se u projekat uvođenja e-dnevnika, podržanog od strane Ministarstva prosvete, te se na taj način još jednom svrstala u red savremenih škola koje prate najnovije trendove u društvu i tehnologiji!


Dva nastavnika škole, Željko Vasić i Snežana Džambas, protekle nedelje pohađali su obuku za uvođenje e-dnevnika, a zatim su svoje znanje podelili sa kolegama u školi. Očekuje se da će se na ovaj oblik školske administracije preći u roku od sledećih mesec dana.Da bi prelazak na elektronski dnevnik bio tehnički adekvatno podržan, u toku je dodatno kompjutersko opremanje škole i postavljanje adekvatne internet mreže.


Upotrebom elektronskog dnevnika nastavnici svakodnevnu evidenciju o održanim časovima i vannnastavnim aktivnostima, beleženje ocena, izostanka, tema za pismene provere i zadatke i slično, vode u digitalizovanom obliku, ostavljajući na taj način više vremena da se posvete radu sa učenicima.

Elektronski dnevnik omogućava nastavnicima, odeljenjskim starešinama, psihologu i direktoru škole da na brz, pouzdan i objektivan način vode evidenciju o učenicima i beleže sve važne informacije o dešavanjima u školi. Ovakav vid digitalne evidencije usmerava nastavnike, učenike i roditelje na tačnost i preciznost u ažuriranju podataka, ne samo što se tiče ocena i školskih sadržaja, nego i što se tiče i pravdanja izostanka učenika u zakonskom roku, konsultacija sa roditeljima, roditeljskih sastanaka i slično. 

Postavio: Administrator dana 2018.11.02   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
NOVI DOM
Auto servis Simek
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen