Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekologija

POMOR RIBE U KRIVAJI!


Krivaja je postala septička jama. U njoj se upravo dešava pomor ribe. Smrad oko vode, koja izgledom podseća na kanalizacijsku, uginula riba na površini, gomila galebova koji krstare, e to je slika i prilika kako danas izgleda ovaj vodeni tok...


Užas je reč koja opisuje prizor koji izaziva ova rečica koja protiče kroz Srbobran. Bestidno zagađenje životne okoline je u toku i mi tu ne možemo ništa. Inače, smrad koji se šiti pored Krivaje neopisivo podseća na smrad u kome bukvalno žive građani Malog Iđoša. Oni sigurno znaju o čemu pišem, a verujem da mnogi od čitalaca, ovog jalovog prizora okruženja u kome živimo, znaju o čemu pričam, ukoliko su prolazili kroz Mali Iđoš na putu ka Subotici.

Da li smo mi građani drugog reda i moramo da trpimo ovakvu vrstu ekološkog zagađenja i uništavanja životinjskog i biljnog sveta?! Ako jesmo onda bi bilo lepo da nam se to kaže, pa da vidimo šta da radimo sa tim. Ako nismo, onda neko treba da zaustavi bahatog zagađivača i da mu jasno stavi do znanja da je dosta bilo i da je završeno sa ekološkim eksperimentima.

Vreme je da se nešto preduzme. Nema više čekanja inače će nas sve potrovati, baš kao ove ribe...

Ovo je apel koji upućujemo pre svih, Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine i Ministarstvu za zaštitu životne sredine.

Uzgred da bi apsurd bio još veći danas je Svetski dan čistog vazduha. Svi koji žive pored Krivaje trenutno imaju "mali problem". Žive u neopisivom smradu. Nešto im nije do slavlja.

S.N.

 

  

Postavio: Administrator dana 2018.11.02   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin