Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1760/pet-pesama-u-uem-izboru-za-lenkin-prsten/

Verzija za tampu / To ScreenviewPET PESAMA U UŽEM IZBORU ZA LENKIN PRSTEN


Književna nagrada "Lenkin prsten" ove godine biće dodeljena 13. put za najlepšu ljubavnu pesmu nastala u periodu između dve dodele nagrade. Stručni žiri na svojoj poslednjoj sednici doneo je odluku kojih pet pesama ove godine zaslužuju da budu u užem izboru. Evo saopštenja koje smo dobili iz Doma kulture:


U Domu kulture, u Srbobranu, 1. novembra 2018. godine, održana je druga sednica žirija za dodelu Lenkinog prstena, nagrade za najbolju ljubavnu pesmu. Žiri, u sastavu: dr Zoran Đerić (predsednik), dr Dragana V. Todoreskov (članica) i Biljana Puškar (članica), odlučio je da u najuži izbor pesama, u konkurenciji za nagradu Lenkin prsten, za najbolju ljubavnu pesmu 2018. godine, uvrsti sledeće pesme:

„Ti si me zaustavljala“, Stevana Tontića, koja je objavljena u knjizi Xristova luda, Arhipelag, Beograd 2017. godine;

„Glupavo se smejuljeći“, Vladislave Vojnović, koja je objavljena u knjizi Ljubav je hladnija od smrti, Povelja, Kraljevo 2017. godine;

„Jezik (lj)ubavi“, Borisa Lazića, koja je objavljena u Letopisu Matice srpske, sv. 1-2, januar-februar 2018. godine;

„Pomirenje“, Željke Avrić, koja je objavljena u knjizi Žeđam, Prometej, Novi Sad 2018. godine i

„Harmonia obscurae“, Jane Aleksić, koja je objavljena u knjizi Upijanje, Povelja, Kraljevo 2017. godine.

Na sednici koja će biti održana 13. novembra biće doneta odluka o najboljoj pesmi, dok će nagrada Lenkin prsten biti dodeljena 17. novembra 2018. godine, na svečanosti koju će organizovati Dom kulture u Srbobranu.

Podsetićemo, prošlogodišnja nagrada pripala je pesniku Miroslavu Aleksiću iz Vrbasa, na svečanoj dodeli nastupao je hor "Lola" iz Beograda, a pesmu "Santa Maria della salute" govorio je glumac, Vojin Ćetković.

S.N.

 

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign