Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

OBELEŽEN DAN ŠKOLE U "VUKU"


Svečanom priredbom učenika obeležen je Dan škole u OŠ "Vuk Karadžić". Učenici viših razreda ove škole igrokazom su skrenuli pažnju na značaj školstva, ail i napravili istorijski osvrt na znamenita imena srpskog prosvetiteljstva, dok je za muzički deo priredbe bio zadužen školski hor.


Sa recitatorima je ove godine radile su nastavnice Nataša Mrkšić i Dragana Čokić i ideja je bila da se osvetli značaj srpskog prosvetiteljskog rada i obeleži značajan jubilej - 200 godina od izlaska prvog izdanja “Srpskog rječnika“ Vuka Stefanovića Karadžića koji je objavljen u Beču, novembra 1818. godine.

Hor, pod rukovodstvom nastavnice Jadranke Miković Džaferović je ovaj put nastupio sa nekoliko kompozicija, a mi vam donosimo jedan video zapis sa priredbe:

Goste je pozdravila direktorka Julkica Popović. Uz zahvalnost svima koji su se odazvali i svojim prisustvom uveličali ovu priredbu, ona se zahvalila i svim nastavnicima i učenicima koji su pripremili program, kao i predsedniku opštine, Radivoju Paroškom na inicijativi da se specijalnom nagradom ukaže na rad i vrednovanje učenika koji svojom predanošću to zaslužuju.

U ime lokalne samouprave, Zoran Mijić, član Opštinskog veća zadužen za prosvetu nagradio je specijalnom nagradom Nikolu Stanojevića, učenika osmog razreda za izuzetne rezultate u radu. On je doneo nagrade sa dva republička takmičenja i to iz srpskog jezika i hemije.

Za zaposlene i prijatelje škole nakon priredbe u holu škole održana je zajednička večera.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2018.11.10   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
Navona
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen