Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

PAROŠKI POSETIO VATROGASCE


U sklopu svojih aktivnosti, Radivoj Paroški,, predsednik opštine Srboban, u petak, posetio je Vatrogasnu jedinicu gde se razgovaralo o tome kako da se dodatno ojača dobra saradnja opštine i vatrogasaca.


Vatrogasna jedinica u Srbobranu formacijski pripada MUP-u Srbije i u nadležnosti je ovog ministarstva, ali lokalna samouprava je svesna značaja koju ima ova jedinica za sve građane naše opštine, rekao je Paroški prilikom ove posete.

- Mi smo svesni da je opština nema obavezu da finansijski pomaže naš rad jer mi pripadamo Ministarstvu unutrašnjih poslova i zbog toga nam je pomoć iz opštine uvek dobrodošla i šta god da je u pitanju, zahvalni smo, rekao je prilikom ove posete, dežurni vatrogasac Dragan Ornjakov.

Naime nakon renoviranja prostorija početkom godine, ovih dana ispunjeno je jedno od obećanja koje je vatrogascima prilikom prošlog susreta dao Paroški. Stigle su stolice za dnevni boravak i nekoliko stolica za radni prostor, koje je obezbedila lokalna samouprava.

Razgovaralo se o problemima koje imaju vatrogasci, gde bi još opština mogla da pomogne kako bi rad ovih, kako je Paroški rekao, hrabrih, odgovornih i ljudi koji rade vrlo opasan posao bio olakšan.

- Namera nam je da što pre obezbedimo alat koji će značajno uticati na efikasnost ove jedinice. Naš interes je da, kada je to potrebno, vatrogasci što pre intervenišu i da njihova intervencija bude pravovremena i bezbedna, odnosno da građani u svakom trenutku mogu da računaju na adekvatnu pomoć u kriznim situacijama, rekao je Paroški.

Broj intervencija ove godine je na nivou predhodnih. Od Nove godine ukupno su 74 puta izlazili  na teren i pružili pomoć u nesreći. Indikativnio je povećanje broja vatrogasnih intervencija prilikom saobraćajnih nezgoda.

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2018.11.10   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Lagrad
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen