Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Strategije borbe protiv siromaštva

OBRAZOVANJE JE PUT IZ SIROMAŠTVA!


Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore o stipendiranju studenata romske nacionalne manjine za školsku 2018/2019. godinu, u okviru studijskog programa za obrazovanje vaspitača na romskom jeziku, sa Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača „Mihailo Palov“ u Vršcu.


„Očekujemo da svi vi po završetku studija postanete nosioci obrazovanja i širenja znanja u svojoj romskoj zajednici, koja je decenijama, bez institucionalne podrške, bila prepuštena sama sebi, što danas nije slučaj“, rekao je predsednik Mirović.

On je istakao da obrazovanje mora biti dostupno svim pripadnicima romske nacionalne manjine, koji, kako je rekao, zaslužuju bolje društvene, ekonomske i socijalne prilike.

„Ključ za budućnost Roma jeste obrazovanje i ravnopravnost i Pokrajinska vlada i u budućnosti biće posvećena unapređenju položaja romske nacionalne manjine“, dodao je predsednik Mirović.

Direktor Kancelarije za inkluziju Roma AP Vojvodine Miloš Nikolić izjavio je da se značaj ovog programa ogleda kroz institucionalno očuvanje kulturnog identiteta pripadnika romske nacionalne manjine, a samim tim se, kako je istakao, stvara romska intelektualna elita koja treba da se uključi u proces unapređenja položaja Roma.

“Obrazovanje je jedini način da izađemo iz začaranog kruga siromaštva“, rekla je stipendistkinja Željana Novakov, zahvalivši se Pokrajinskoj vladi i Kancelariji za inkluziju Roma AP Vojvodine.

S.N.

Ovaj medijski prilog je deo projekta "Strategije borbe protiv siromaštva u nerazvijenim sredinama" koji je finansijski podržan od strane opštine Srbobran. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Postavio: Administrator dana 2018.11.13   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 40
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen