Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

ZELENI POZDRAV OD ZMAJEVE I DRAPŠINOVE EKO PATROLE


Osnovne škole „ Jovan Jovanović Zmaj“ iz Srbobrana i „Petar Drapšin“ iz Turije pristupile su programu „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“
Nekoliko udruženih pokrajinskih sekretarijata i njihovih partnera već 10 godina kontinuirano realizuje ovaj Program.


Pravo učešća u Programu imaju sve (državno i privatno osnovane) predškolske ustanove, osnovne i srednje škole sa sedištem na teritoriji AP Vojvodine, te, kada je na adrese škole stigao javni poziv za učešće u datom programu, odlučili smo, da se priključimo, s obzirom da već godinama i sami realizujemo brojne aktivnosti koje se odnose na očuvanje prirode i podizanje nivoa ekološke kulture kod naših učenika.

- Ono što smo planirali u periodu od novembra 2018. godine do maja 2019.godine jesu brojne eko-akcije sakupljanja stare hartije, pet boca, čepova, ozelenjavanje školskog prostora, obeležavanje raznih eko-datuma kroz razne kreativne radionice, kako za učenike mlađih tako i za učenike starijih razreda, kaže Adrijana Vereš, nastavnica biologije i dodaje:


- Planiramo i saradnju sa pojedinim predškolskim ustanovama, sa rasadnicima, lokalnom zajednicom itd. Cilj nam je, kao i ranijih godina da podignemo ekološku svest naših učenika i građana i što se tiče bacanja i selekcije otpada i što se tiče zaštite životne sredine, uštede energije itd. Pozivamo naše sugrađane da se priključe akcijama koje budemo realizovali, da slobodno odgovore na pitanja našim malim eko-novinarima kada budu sprovodili razna anketiranja i da učine naše mesto lepšim i čistijim. 

Postavio: Administrator dana 2018.11.21   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
Navona
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen