Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekonomija

HOTEL NA NOVU PROCENU VREDNOSTI, OPŠTINA TRAŽI INVESTITORA!


Da li će hotel Elan koji je u vlasništvu opštine postati predmet interesovanja potencijalnih investitora i da li će konačno biti zaustavljeno njegovo propadanje je pitanje o kome će se sutra razgovarati na redovnoj sednici Opštinskog veća...


Desetinama godina Hotel Elan ne služi ničemu. Na žalost ovaj turističko ugostiteljski objekat doživeo je sudbinu koja je pratila celokupan kombinat Elan. Od hotela koji je izgrađen 1980.godine sa kapacitetom 81 ležaj, koji je spadao u B kategoriju i bo jedan od prepoznatljivih znakova Srbobrana, praktično, ostali su samo zidovi.

Lokalna samouprava kupila je 2012.godine hotel za devet miliona dinara u postupku slobodnog prikupljanja ponuda, koji je organizovala Agencija za privatizaciju.

Prvobitna ideja je bila da opština uloži novac u adaptaciju hotela i da se poveri na gazdovanje Centru za sport i turizam. Potom je usledio plan da se hotel adaptira kroz proces javno privatnog partnerstva. Naime, 2015.godine napravljen je biznis plan "Pokretanje i razvoj poslovanja hotela "Elan" u Srbobranu. U martu sledeće godine Opštinsko veće razmatralo je ovaj plan i donelo odluku da ga ne usvoji.

Krajem prošle godine, od strane ovlašćenog sudskog veštaka, izvršena je procena vrednosti ove nepokretnosti. Procenjena je na nešto manje od 388.000 evra.

Procena je da je ova vrednost nerealna i da je potrebno ponovo izvršiti procenu, kako bi se eventualno pronašao potencijalni kupac i investitor, kako bi se stvari pomerile sa mrtve tačke i zaustavilo ruiniranje postojećeg objekta.

O ovome će se sutra raspravljati na redovnoj sednici Opštinskog veća. Da li će ovo biti uspešan početak rešavanja problema i izgradnje sigurnog puta za zaustavljanje daljeg propadanja nekadašnjeg ponosa Srbobrana videćemo.

OSAMDESETE


Hotel "Elan" osim po tome što je imao na raspolaganju 80 kreveta bio je poznat po dobroj kuhinji, nadaleko čuvena bila je karađorđeva šnicla, kao i po odličnoj zabavi. Najbolji orkestri tog vremena smenjivali su se u restoranu, nastupali su između ostalih Lepa Brena i Slatki greh, u hotelu je svirao i političar Nenad Čanak, svirao je Mića Janković sa svojim orkestrom, a mnogi su u Srbobran dolazili da bi se veselili uz muziku orkestra Predraga Drezgića i to vreme se pamti kao zlatno doba hotela Elan...

Članovima opštinskog veća sutra će biti ponuđen na usvajanje plan koji dodatno sadrži, nakon obavljene procene vrednosti, pripremu odluke za otuđenje i utvrđivanje osnovnih elemenata oglasa. Plan je da se oglasom utvrdi obaveza kupca da u određenom vremenskom roku izvrši adaptaciju hotela te ga privede određenoj nameni kao uslov za upis i realizaciju ugovora bez uslovljavanja namene objekta.

Sednica OV zakazana je za 29.11. u 10.00h, a na dnevnom redu je 22 tačke.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2018.11.28   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
Navona
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen