Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

PREVENCIJOM PROTIV BOLESTI ZAVISNOSTI


Danas je u sali Malog pozorišta održana tribina o zloupotrebi droga i problemu narkomanije u društvu namenjena srednjoškolcima. Program je pratilo oko 160 učenika Gimnazije i ekonomske škole "Svetozar Miletić".


Srednjoškolci su imali priliku da od stručnih lica čuju sve ključne informacije o vrstama, upotrebi, prometu i posledicama korišćenja ilegalnih opojnih supstanci. Takođe, bilo je reči o štetnosti alkohola, duvana i sve rasprostranjenijih energetskih napitaka.

U uvodnom delu programa učenicima su se obratile dr Snežana Ukropina, šef Odseka za zdravstveno vaspitanje Instituta za javno zdravlje Vojvodine i Daliborka Vojvodić, predstavnica Policijske uprave Novi Sad.

Društveni problem i fenomen narkomanije je našim đacima približen kako iz zdravstveno - medicinskog tako i iz zakonsko - regulativnog ugla.

Predavanje je dodatno upotpunjeno pozorišnom predstavom „Ljubav u doba kokaina“ načinjenom po istoimenom bestseleru Simonide Milojković. Predstavu je režirao i adaptirao Rade Vukotić, a vrhunsko glumačko umeće na sceni pokazali su glumci Marijana Mićić i Marko Marković, tumačeći Ninu i Marka kao glavne likove Simonidinog romana.

Događaj je organizovao Dom kulture uz podršku Policijske stanice Srbobran, a opština je bila pokrovitelj. Ovo je prva od planiranih aktivnosti koje će u narednom periodu biti organizovane od strane lokalne samouprave u svrhu borbe protiv bolesti zavisnosti i zloupotrebe psihoaktivnih supstanci.

M.Š. 

Postavio: Administrator dana 2018.12.03

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin