Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

USVOJEN REBALANS BUDŽETA


Treći rebalans budžeta za ovu godinu našao se na dnevnom redu 27.sednice SO Srbobran i većinom odborničkih glasova je usvojen kao i ostali predlozi koji su bili tema ove sednice.


Dva sata bilo je potrebno odbornicima da prođu 11 tačaka dnevnog reda sednice kojom je predsedavala Milena Alargić, predsednica SO Srbobran. Diskusija se vodila upravo oko trećeg ovogodišnjeg rebalansa. Malobrojna opozicija je iskazala neslaganje sa pojedinim stavkama u rebalansu i nezadovoljstvo planiranjem budžeta, ocenjujući ga kao nerealan istovremeno šireći raspravu, tako da se i ovaj put vodila "bitka" predsednice lokalnog parlamenta sa odbornicima opozicije oko toga da li zloupotrebljavaju skupštinsku govornicu i da li se drže dnevnog reda prilikom diskusije.

Opozcija je reagovala oko usvajanja izmena i dopuna programa poslovanja JKP "Graditelj",naime iz redova opozicije stigla je zamerka zbog čega tačku dnevnog reda obrazlaže Darko Nenezić, izvršni direktor ovog preduzeća a ne njegov generalni direktor.

Objašnjenje je dao Nenezić, rekavši da ima zakonsko ovlašćenje da zastupa preduzeće, a da je on izabran da obrazlaže izmene i dopune programa poslovanja na osnovu funkcije koju obavlja.

Sednica je okončana odborničkim pitanjima a pre toga usvojeni su još Izveštaj o izvršenju budžeta opštine Srbobran za period januar – septembar 2018. godine, Odluku o izmeni Odluke o davanju u zakup poslovnog prostora kojim raspolaže opština Srbobran, izmene Programa uređivanja, otuđenja i davanja u zakup građevinskog zemljišta za 2018. godinu, izmene Pravilnika o naknadama za rad Komisije za sprovođenje postupka komasacije u Katastarskoj opštini Nadalj 2, Rešenje o formiranju Opštinskog saveta roditelja opštine Srbobran, rešenje o izmeni Rešenja o imenovanju članova Školskog odbora OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" i Rešenje o obrazovanju Opštinskog saveta za bezbednost.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2018.12.05

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Lagrad
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen