Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

RADUJTE SE UVEK I SVUDA


Ovim rečima se pozdravio Ivan Bosiljlčić sa publikom koja je u subotu uveče došla da sa njim, njegovim orkestrom i zaposlenima u Domu kulture obeleže 52. rodjendan ove značajne kulturne institucije u našoj sredini.


Sala malog pozorišta bila je ispunjena do poslednjeg mesta što možda i nije potrebno govoriti jer to je postala praksa kada su programi koje Dom kulture priređuje i uvek se traži stolica više.

- Naši najvažniji zadaci jesu edukacija i razvoj kulturnih potreba građana. Trudili smo se da u odabiru programa ispunimo umetnički domet, koji će zadovoljiti interes i očuvanje publike, a samim tim i predstaviti kulturu i život naše opštine na najbolji način, sa posebnim akcentom na valorizaciju kulturnog nasleđa. Dom kulture kao kreator i nosilac programa u ovoj oblasti od izuzetnog je značaja i zato imamo obavezu da radimo na strategiji kulturnog delovanja, da kreativnim inovacijama u domenu kulturne politike podižemo opšti nivo kulturnog miljea, u korist naših građana. Preduslovi za uspešan rad jedne ovakve ustanove, moraju pre svega da imaju u osnovi saznanje o trenutnim društvenim, sociološkim i kulturnim potrebama i potencijalima, ali i saznanja o tradicionalnim vredostima i istorijskom nasleđu ovog kraja, koji u svojoj suštini ima i svoje građanske i urbane, multietničke, pa samim tim i multikulturalne korene koji su rasli sa ekonomskim jezgrom ovog grada. U tom smislu trudili smo se da osavremenimo pristup realizaciji tradicionalnih manifestacija, kao i planiranje drugih sadržaja i gostujućih programa, kazala je u svojoj pozdravnoj reči Branislava Sekulić direktor Doma kulture i dodala:

- Posao koji smo uradili u proteklom periodu rezultat je postavljenog cilja, a cilj je bio da se transformišemo u efikasnu i vidljivu instituciju, sa zadatkom da se aktiviraju svi potencijali koje imamo. U tom pogledu učinjeno je mnogo i pretrpeli smo pozitivnu promenu u načinu i pristupu rada, u intezitetu i u kvalitetu. Danas smo efikasna i vidljiva institucija koja ima svoj vizuelni identitet i sa kojom se publika poistovećuje. Dom kulture postoji više od 50 godina, za svo to vreme uspeli smo da steknemo brojna prijateljstva. Zahvaljujući vama, nosioci smo odgovornosti za čuvanje lepih vrednosti. Hvala što dajete motivaciju da težimo tim vrednostima postavljajući standarde, pomerajući granice i negujući kritički duh. Ponosna sam na činjenicu da je tokom poslednje tri godine Dom kulture uspeo da se ponovo pozicionira na kulturnoj mapi Srbije, da vrati kulturu u naš grad i da danas možemo da kažemo da stojimo rame uz rame sa drugim gradovima, čak i većim od našeg. Dužnost je da kako mi danas, tako i generacije koje dolaze, ostanemo čuvari kulture i stvaralaštva ukorenjenog u vitalnost našeg društva. Niko drugi osim nas ih neće sačuvati. Zahvaljujem se radnicima Doma kulture, zatim lokalnoj samoupravi koja je prepoznala naš rad i koja je davala značajnu podršku, medijima koji su nas pratili, svim direktnim i spoljnim saradnicima, a najviše se zahvaljujem vernoj publici koja je bila naš najvažniji partner.

Potom je na scenu izašao Ivan Bosiljčić koji je oduševio srbobransku publiku a pre svega pripadnice lepšeg pola koje su nakon nastupa iskoristile priliku da se fotografišu sa našim poznatim umetnikom, tako da je Facebook preplavljen fotografijama i video zapisima sa ovog kulturnog događaja.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2018.12.23   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin