Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

HRABRI BORCI ODRŽALI SKUPŠTINU


U velikoj sali Opštine Srbobran je u subotu, 22. decembra 2019. godine održana prva redovna skupština Udruženja Boraca – Hrabri Borci 1990-1999.


Skupštinom je predsedavao predsednik udruženja Mirko Slavulj, koji je između ostalog upoznao članove i simpatizere ovog civilnog tela, koji je osnovan na predlog devetočlanog inicijativnog odbora sa glavnim ciljem udruženja, a to je da se pomogne borcima-veteranima, koji su učestvovali u ratovima 1990-1990 godine.


- Na teritoriji opštine Srbobran po našim procenama živi oko 600- 800 naših sugrađana i drugova, koji su od 1991 do 1999 godine učestvovali u ratovima, i koji su ostali potpuno zaboravljeni od strane društva. Mnogi od nas su na žalost u međuvremenu umrli, ili se odselili iz naše opštine, a koji su ostali, uglavnom žive na ivici egzistencije, jedva sastavljaju kraj sa krajem, te nemaju čak ni socijalnu pomoć. Glavni i osnovni cilj našeg formiranja jeste, da vidimo na koji način mi veterani možemo da pomognemo jedni drugima, rekao je između ostalog Mirko Slavulj.


Na skupštini su prisutni upoznati sa Planom i programom rada za 2019. godinu, a bilo je reči i o dosadašnjim aktivnostima udruženja.


Prostorija, tj. kancelarija udruženja se nalazi u zgradi bivše direkcije „Elana“, na prvom spratu. U toku je i izrada našeg portala hrabriborci.rs.

Cilj nam je, da omasovimo naše članstvo, i da putem konkursa omogućimo svim našim saborcima pristojan život, rečeno je između ostalog na skupštini Udruženja Hrabri Borci 1990-1999.

L. P. 

Postavio: Administrator dana 2018.12.24   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin