Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

MUZIKA NAŠIH PREDAKA RAZGALILA PUBLIKU


Festival tradicionalne mađarske muzike održan je u subotu sedamanaesti put. Zvuk tradicije i boje folklora Mađara iz Vojvodine ispunili su halu sportova u Srbobranu, a nakon zvaničnog dela usledilo je druženje do kasnih sati...


Hala sportova je bila ispunjena do poslednjeg mesta a publika je mogla da čuje i vidi  Arpada Bakoša i prijatelje, Ferenca Čonka sa orkestrom, ženski hor „Bodorka“ iz Srbobrana, narodni Omladinski narodni plesni ansambl „Bartok“ iz Horgoša, Narodni plesni ansambl „Tisa“ iz Kanjiže i orkestar „Čerempele“ iz Južnog Banata.

Kulturni centar Nandor Gion još jednom se potrvdio kao dobar organizator, a prilikom otvaranja manifestacije Radivoj Paroški predsednik opštine Srbobran, između ostalog je rekao:

- Ova manifestacija nije od značaja samo za srbobranske Mađare i opštinu Srbobran već i mnogo šire. Svaki narod treba da neguje svoju tradiciju, istoriju i kulturno nasleđe, kao što su pesma i igra i sve drugo što nam je ostalo od predaka. 'Muzika naših predaka' traje već 17 godina i čestitam organizatorima na trudu i energiji koje ulažu da bi sve bilo interesantno i zabavno. Svake godine možemo videti i doživeti nešto novo i tako ga sačuvati od zaborava...

Organizacioni odbor je Paroškom uručio zahvalnicu za saradnju. Lokalna samouprava je pokrovitelj ove manifestacije.

Programu u hali sportova predhodilo je otvaranje izložbe sertifikovanih ručnih radova u narodnim zanatima u Narodnoj biblioteci. Uvodnu reč dala je direktorka biblioteke Eva Kiš, o izloženim predmetima i detaljima vezanim za izložbu je govorila saradnik Zavoda za kulturu vojvođanskih Mađara, Čila Varžonja, a nastupili su solista Blanka Kovač, na citri Molnar Žolt, na primu Akoš Šalamon koji su izveli splet narodnih mađarskih pesama.

Izložba je otvorena za posetioce do 06.februara.

  

Postavio: Administrator dana 2019.01.19

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin