Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Sport

BATEZ I PAROŠKI OTVORILI KUGLANU


Kuglana nakon deset godina od kako je "stavljen ključ u bravu" predata sportistima na upotrebu. Simbolično prve kugle u renoviranoj kuglani bacili su pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Vladimir Batez i Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran.


Zahvaljujući investiciji lokalne samouprave i pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu Srbobran je dobio savremenu kuglanu i na taj način je zaokružen infrastrukturni plan za halu sportova. Ovom investicijom i današnjim otvaranjem kuglane hala sportova u potpunosti je renovirana i služi sportistima, rekreativcima i učenicima.

Evo šta su nakon otvaranja kazali Radivoj Paroški i Vladimir Batez:

Nakon otvaranja kuglane predstavnicima 20 sportskih klubova koji su članovi Sportskog saveza naše opštine kao donacija opštine uručene su trenerice. Svaki klub je u skladu sa potrebama dobio komplet trenerki za svoje igrače, a ukupno je podeljeno 260 trenerki.

Prilikom uručenja trenerki, predsednik Paroški je naglasio da naš lokalna samouprava značajna sredstava ulaže u razvoj sporta i infrastrukture, podsećajući da je u ovu svrhu prošle godine uloženo preko 40 miliona dinara. On je takođe naglasio da je prioritet opštine da se pruži podrška pre svega amaterskom bavljenju sportom, a oni klubovi koji imaju ambicije da streme ka profesionalnim visinama moraju vrlo dobro da razmisle da li mogu finansijski da obezbede tu vrstu kompeticije i pronađu sponzore koji će ih pratiti na tom putu.

- Za jednu malu opštinu kao što je naša, sredstva koja izdvajamo za razvoj sporta su prilično velika, ali svesni smo koliko je važno da nam se deca razvijaju zdravo i koliki je značaj sporta u tome. Zbog toga želimo da pomognemo svim  klubovima i da na taj način obezbedimo da sva deca koja žele da se bave sportom imaju adekvatne uslove i svoje želje i htenja mogu da realizuju. 

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2019.01.21

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin