Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

PRVI PROTEST OPOZICIJE PROTEKAO MIRNO


Sinoć u Srbobranu održan je prvi u nizu, kako je organizator najavio, protest pod nazivom 1 od 5 miliona. Građani su se u 18.00h okupili na Trgu slobode, a potom je usledila zajednička šetnja ulicama Svetog Save, Zmaj Jovinom i Karađorđevom ulicom.


Ispred kolone učesnika išao je kamionet sa koga se sve vreme čula muzika, a protest je protekao mirno i bez incidenata. Skup je otvorio i pozdravio prisutne Vladimir Mudrinski, kako smo saznali, koji je zvanično organizator ovog skupa, a govorili su Filip Žemlje, student i Katica Babin.

Pored Srbobranaca na ovom političkom skupu prisutni su bili i građani koji su došli iz Vrbasa i okoline. Nakon šetnje i povratka učesnika na Trg slobode, Vladimir Mudrinski pozvao je učesnike da se sledeće subote okupe u još većem broju i iskažu svoje nezadovoljstvo načinom na koji se vodi politika u Srbobranu, ali i na republičkom nivou.

Među demonstrantima su viđeni poslanik u pokrajinskoj skupštini Arsen Kurjački, dr Milan Paroški iz Turije, svojevremeno kandidat za predsednika Srbije, odbornici opozicije u lokalnoj skupštini, a u većini su bili nekadašnji i sadašnji članovi Demokratske stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine. 

S.Š. 

Postavio: Administrator dana 2019.02.10   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen