Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1918/in-memoriamumro-je-nastavnik-milenko/

Verzija za tampu / To ScreenviewIN MEMORIAM: UMRO JE NASTAVNIK MILENKO


Profesor istorije Milenko Puhača (1962 - 2019) danas je preminuo u Novom Sadu. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Srbobranu, a fakultet na univerzitetu u Novom Sadu. Poslednje godine života proveo je u Novom Sadu gde je radio u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine.


Tihu tugu današnjeg dana prekida sećanje na zvuk školskog zvona. Pred očima mi je slika mladog, samouverenog čoveka, izrazito britkog uma. Nasmejan, sa nekim iskričavim sjajem u očima, svakoga dana prelazi kratak put od zbornice do kabineta kako bi nam podario novu lekciju učiteljice života.

Godine su prolazile a časovi istorije pretvoriše se u vreme u kojem smo se nepogrešivo prepoznavali po nautoljenoj želji za novim znanjima, po načinu na koji smo pomerali granice sopstvene svesti, širinu naših vidokruga.

Svi mi, koji smo imali posebnu čast biti deo njegovog vremena, sada znamo da ocena nije bila merilo vrednosti.

Ljubav koju je utkao u nas bila je i ostaje merilo njegove večnosti, napisala je povodom smrti Milenka Puhačina jedna od njegovih nekadašnjih učenica u OŠ "Vuk Karadžić" gde je jedno vreme predavao istoriju.

Milenko Puhača biće sahranjen na pravoslavnom groblju u Srbobranu u utorak 19.02.2019. godine u 14.00 h..

Slava mu...

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign