Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

PROGRAM 35. KOBASICIJADE


Utvrđen je konačan program 35. Kobasicijade. Od petka, 22.02. do nedelje 24.02. na bini u centru Turije pesmom i igrom predstaviće se brojna kulturno-umetnička društva, tamburaši, pevači… Ni ovaj put neće izostati bogat kulturno umetnički i zabavni program za posetioce Kobasicijade, koji zajednički organizuju Centar za sport i turizam i Dom kulture Srbobran, a generalni pokrovitelj je Opština Srbobran.


U petak će goste Kobasicijade i Turijce zabavljati Gradski tamburaški orkestar.

U subotu 23.02. program u 10.00 časova otvara zdravičar Miroslav Đurović, a potom na scenu izlaze KUD-ovi. Igrama iz Srema, Ponišavlja i sa Rtnja predstaviće se KUD „Đoko Patković“ iz Bobote, igrama iz Kobišnice, iz Bosilegradskog krajišta i Vranjskog Polja nastupiće KUD „Svetozar Marković“ iz Novog Sada, a igrama i pesmama iz Vojvodine KUD „Mladost“ iz Čeneja. Za igre iz Riljca i okoline Gruže zaduženo je UG „Novoselac“ iz Novog Sela, a reči iz zapovesti vojvode Živojina Mišića izreći će glumac Mića Živojinović.

Tačno u podne, u subotu članovi Udruženja Kobasicijada iznose u centar sela najdužu kobasicu na svetu, koja je ove godine dugačka 2035 metara, a zatim slede nastupi tamburaških orkestara – „Dobra banda“ iz Srbobrana i „Boemi“ iz Bečeja. U pauzama nastupa biće organizovana razna takmičenja.

Od 17.00 časova sledi koncert pevačke zvezde Cakane i grupe „Šara“.

Poslednjeg dana Kobasicijade, u nedelju nastupaće Klub za negovanje tradicije i običaja svih naroda i narodnosti, KUD „Jovan Aćimac“ iz Kumana, KUD „Stiški biseri“ iz Mojilovca, i tamburaški orkestri „Srce Bačke“ i „Banda drvena“.

18:00 TRADICIONALNI KONCERT KUD - a "STEVAN VLADISLAV KAĆANSKI – BARD" U SPORTSKOJ SALI OSNOVNE ŠKOLE „PETAR DRAPŠIN“ TURIJA

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2019.02.22

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen