Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1921/program-35kobasicijade/

Verzija za tampu / To ScreenviewPROGRAM 35. KOBASICIJADE


Utvrđen je konačan program 35. Kobasicijade. Od petka, 22.02. do nedelje 24.02. na bini u centru Turije pesmom i igrom predstaviće se brojna kulturno-umetnička društva, tamburaši, pevači… Ni ovaj put neće izostati bogat kulturno umetnički i zabavni program za posetioce Kobasicijade, koji zajednički organizuju Centar za sport i turizam i Dom kulture Srbobran, a generalni pokrovitelj je Opština Srbobran.


U petak će goste Kobasicijade i Turijce zabavljati Gradski tamburaški orkestar.

U subotu 23.02. program u 10.00 časova otvara zdravičar Miroslav Đurović, a potom na scenu izlaze KUD-ovi. Igrama iz Srema, Ponišavlja i sa Rtnja predstaviće se KUD „Đoko Patković“ iz Bobote, igrama iz Kobišnice, iz Bosilegradskog krajišta i Vranjskog Polja nastupiće KUD „Svetozar Marković“ iz Novog Sada, a igrama i pesmama iz Vojvodine KUD „Mladost“ iz Čeneja. Za igre iz Riljca i okoline Gruže zaduženo je UG „Novoselac“ iz Novog Sela, a reči iz zapovesti vojvode Živojina Mišića izreći će glumac Mića Živojinović.

Tačno u podne, u subotu članovi Udruženja Kobasicijada iznose u centar sela najdužu kobasicu na svetu, koja je ove godine dugačka 2035 metara, a zatim slede nastupi tamburaških orkestara – „Dobra banda“ iz Srbobrana i „Boemi“ iz Bečeja. U pauzama nastupa biće organizovana razna takmičenja.

Od 17.00 časova sledi koncert pevačke zvezde Cakane i grupe „Šara“.

Poslednjeg dana Kobasicijade, u nedelju nastupaće Klub za negovanje tradicije i običaja svih naroda i narodnosti, KUD „Jovan Aćimac“ iz Kumana, KUD „Stiški biseri“ iz Mojilovca, i tamburaški orkestri „Srce Bačke“ i „Banda drvena“.

18:00 TRADICIONALNI KONCERT KUD - a "STEVAN VLADISLAV KAĆANSKI – BARD" U SPORTSKOJ SALI OSNOVNE ŠKOLE „PETAR DRAPŠIN“ TURIJA

S.N.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign