Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

U TURIJI 35.KOBASICIJADA - PRED GOSTE IZNETA KOBASICA DUGA 2035 METARA!


Turinci su još jednom oborili sopstveni rekord. Napravili su kobasicu tešku 2.5 tone i dugačku 2035 metara. Tačno u podne stigla je u centar sela, a gosti 35. Kobasicijade pozdravili su je aplauzima.


Počelo je jutros u devet sati u dvorištu kuće Kobasicijade. Oko tridesetak ekipa proverenih majstora kobasice takmičilo se u pravljenju kobasice. Došli su sa svih strana, tako da su pored domaćina tu kobasičari iz Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, više mesta iz Srbije...

Ko je napravio najbolju kobasicu znaće se nakon odluke stručnog žirija, a tačno u podne turinski mastori koji su dva dana i dve noći pravili najdužu kobasicu na svetu izneli su na velikoj paleti ovo "čudo od kobasice".

Pred otvaranje 35.Kobasicijade Konferenciju za medije iz zemlje i inostranstva održali su Miloš Jovanović, predsednik Saveta MZ Turija, predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški i Miroslav Atanasković - Toča, predsednik Udruženja Kobasicijada.

Više hiljada okupljenih posetilaca najstarije "ijade" u Srbiji pozdravilo je aplauzom majstore iz Turije koji su je dopratili do velike bine u centru sela gde su Miroslav Atanasković - Toča, predsednik Udruženja Kobasicijada i Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran zvanično otvorili 35. Kobasicijadu.

Predhodilo je izvođenje himne Srbije a "Bože pravde" otpevala je članica Gradskog hora "Zora" Tijana Debeljački.

Dok ovo objavljujemo širom Turije širi se miris kobasica i ostalih domaćih specijalteta, muzika se čuje sa svih strana, a u toku je prodaja najveće kobasice. Prodaje se na metar i kao po običaju velika je gužva, jer svako želi da ponese kući parče ove džinovske kobaasice.

U Turiji je lep sunčan dan, slavi se i još jednom opravdan je epitet da je Kobasicijada jedan od najvećih gastro turističkih događaja u Srbiji, koji oslikava duh i sve ostalo što karakteriše ovo naše podneblje.

Na bini se smenjuju folklorni ansambli, u  17.00h je veliki koncert, a pred gostima Kobasicijade pojaviće se Dragica Radosavljević Cakana.

Dobrodošli u Turiju!

POGLEDAJTE OVDE GALERIJU FOTOGRAFIJA

S.Š. 

Postavio: Administrator dana 2019.02.23   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen