Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

U TURIJI 35.KOBASICIJADA - PRED GOSTE IZNETA KOBASICA DUGA 2035 METARA!


Turinci su još jednom oborili sopstveni rekord. Napravili su kobasicu tešku 2.5 tone i dugačku 2035 metara. Tačno u podne stigla je u centar sela, a gosti 35. Kobasicijade pozdravili su je aplauzima.


Počelo je jutros u devet sati u dvorištu kuće Kobasicijade. Oko tridesetak ekipa proverenih majstora kobasice takmičilo se u pravljenju kobasice. Došli su sa svih strana, tako da su pored domaćina tu kobasičari iz Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, više mesta iz Srbije...

Ko je napravio najbolju kobasicu znaće se nakon odluke stručnog žirija, a tačno u podne turinski mastori koji su dva dana i dve noći pravili najdužu kobasicu na svetu izneli su na velikoj paleti ovo "čudo od kobasice".

Pred otvaranje 35.Kobasicijade Konferenciju za medije iz zemlje i inostranstva održali su Miloš Jovanović, predsednik Saveta MZ Turija, predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški i Miroslav Atanasković - Toča, predsednik Udruženja Kobasicijada.

Više hiljada okupljenih posetilaca najstarije "ijade" u Srbiji pozdravilo je aplauzom majstore iz Turije koji su je dopratili do velike bine u centru sela gde su Miroslav Atanasković - Toča, predsednik Udruženja Kobasicijada i Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran zvanično otvorili 35. Kobasicijadu.

Predhodilo je izvođenje himne Srbije a "Bože pravde" otpevala je članica Gradskog hora "Zora" Tijana Debeljački.

Dok ovo objavljujemo širom Turije širi se miris kobasica i ostalih domaćih specijalteta, muzika se čuje sa svih strana, a u toku je prodaja najveće kobasice. Prodaje se na metar i kao po običaju velika je gužva, jer svako želi da ponese kući parče ove džinovske kobaasice.

U Turiji je lep sunčan dan, slavi se i još jednom opravdan je epitet da je Kobasicijada jedan od najvećih gastro turističkih događaja u Srbiji, koji oslikava duh i sve ostalo što karakteriše ovo naše podneblje.

Na bini se smenjuju folklorni ansambli, u  17.00h je veliki koncert, a pred gostima Kobasicijade pojaviće se Dragica Radosavljević Cakana.

Dobrodošli u Turiju!

POGLEDAJTE OVDE GALERIJU FOTOGRAFIJA

S.Š. 

Postavio: Administrator dana 2019.02.22   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin