Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

Održana XXX sednica SO Srbobran


Odbornici SO Srbobran u četvrtak su održali sednicu kojom je predsedavala Milena Alargić, a na kojoj su raspravljali i usvojili sve dokumente koji su bili na dnevnom redu koji je imao 15 tačaka. Sve predloženo je i usvojeno. Opozicija nije učestvovala u radu lokalnog parlamenta.


Lokalni parlament je prvo, po pribavljenom mišljenju Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, usvojio Statut opštine Srbobran, a zatim i Odluku o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta opštine Srbobran za 2018. godinu, Odluku o donošenju izmena i dopuna Plana generalne regulacije naselja Srbobran, Odluku o izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju TC 110/20 kV "Srbobran 2" sa raspletom 20 kV vodova, Odluku o utvrđivanju visine zakupnine za poslovni prostor kojim raspolaže opština Srbobran, Odluku o izmeni Odluke o privremenom postavljanju montažnih i drugih objekata na javnim površinama, kao i Odluku o naknadama za korišćenje javnih površina za teritoriju opštine Srbobran.

U nastavku sednice skupštinska većina dala je pozitivno mišljenje o Programu uređivanja, otuđenja i izdavanja u zakup građevinskog zemljišta za 2019. godinu, Godišnjem programu poslovanja JKP "Graditelj" za 2019. godinu, Izveštaju o radu Pravobranilaštva opštine Srbobran za 2018. godinu, Izveštaju o realizaciji programa za unapređenje uslova života lokalne zajednice, a posebno za izgradnju infrastrukturnih objekata i drugih objekata u cilju poboljšanja uslova života opštine Srbobran za 2018. godinu, zatim o Izveštaju o realizaciji Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta opštine Srbobran za 2018. godinu i Izveštaju o korišćenju sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima opštine Srbobran u periodu I-XII 2018. godine.

Sednica Skupštine opštine Srbobran zaključena je nakon sat vremena odborničkim pitanjima.

Sednici nisu prisustvovali odbornici opozicije. Kako saznajemo putem društvenih mreža, oni su bojkotovali rad Skupštine. Takođe, u vreme početka sednice, ispred zgrade opštine, na Trgu slobode raširili su transparent "1 od 5 miliona" i na taj način demonstrirali svoj politički angažman u okviru istoimenih protesta. 

Postavio: Administrator dana 2019.02.28   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Lagrad
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen