Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1938/poar-ugrozio-domove-i-uplaio-nae-sugradjane/

Verzija za tampu / To ScreenviewPOŽAR UGROZIO DOMOVE I UPLAŠIO NAŠE SUGRADJANE


Danas prepodne gust dim nadvio se nad centrom Srbobrana, a plameni jezici zapretili su da požar zahvati kuće u ulici Dositeja Obradovića. Tri vatrogasna vozila su angažovana kako bi se lokalizovao i ugasio požar koji je planuo iza pijace u Srbobranu.


Rutinskom, ali brzom i efikasnom akcijom pripadnici Vatrogasne jedinice u Srbobranu uspeli su da najpre lokalizuju, a potom i ugase požar koji je po svemu sudeći izazvan nesmotrenošću građana i nesavesnim ponašanjem. Naime, plamen je krenuo iz rita na Velikom bačkom kanalu iza pijace, a požar se vrlo brzo raširio na susednu livadu i zahvatio šiblje i divlje rastinje.

Građani koji žive u neposrednoj blizini su odmah reagovali i obavestili vatrogasce koji su već za nekoliko minuta bili na mestu požara i krenuli u akciju koja je uspešno okončana tako da je požar i pored vetra brzo ugašen i izbegnute su materijalne i druge štete.

Iz Vatrogasne jedinice pozvali su građane da ne pale rit i inače budu oprezni prilikom paljenja vatre na otvorenim površinama, jer postoji velika opasnost od ugrožavanja javne bezbednosti i nanošenja nepotrebne materijalne štete.

S.N,

Foto:R.Š.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign