Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Sport

TURINCI DRUGI U GENERALNOM PLASMANU!


Veliki uspeh džudista iz naše opštine ostvaren je na jučerašnjem Međunarodnom džudo turniru Turija 2019. U konkurenciji 50 timova iz sedam zemalja Džudo klub Turija osvojio je drugo mesto sa osvojenih petnaest medalja.


XXI turnir Turija 2019 održan je u nedelju u Srbobranu, a učešće je uzelo preko 500 mladih takmičara iz 7 zemalja regiona. Takmičari su se smenjivali tokom čitavog dana na četiri strunjače a najbolji su u jakoj konkurenciji stigli do finalnih borbi i osvajanja medalja i pehara.

Veliki uspeh zabeležili su domaći takmičari. Kako nam je rekao Milan Srdanović trener mladih džudista iz Džudo kluba Turija, učestovalo je 28 dečaka i devojčica, a njih 15 se okitilo medaljama, što je ocenio kao izuzetan uspeh. Ujedno ovI pojedinačni uspesi su klub kvalifilkovali na vicešampionsko mesto u generalnom plasmanu iz Džudo kluba Rakovica iz Beograda. Gostima iz Bugarske odakle su takmičari dva kluba nastupila pod istom zastavom pripalo je treće mesto.

Bio je to lep i uspešan sportski dan u Srbobranu, a ljubitelji džudoa mogli su da uživaju u tehnici koju su pokazali dečaci i devojčice u kimonima, takmičići se u kategorijama stariji poletarci, mlađi pioniri i stariji pioniri, među kojima se sigurno kriju i neki od budućih državnih šampiona, a vrlo moguće i internacionalne zvezde.

Organizator - Džudo klub Turija još jednom je bio na visini zadatka, nije jednostavno ugostiti preko 500 takmičara, a turnir je otvorio Slobodan Subić, direktor Centra za sport i turizam opštine Srbobran.

S.N.

Foto: P.L. 

Postavio: Administrator dana 2019.03.04

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANA


AKI RAHIMOVSKI 05.06.1955. - 22.01.2022.

Pretraga
Partneri
Oglasi
Srbobran.net
Instagram
Royal
Termoglas
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen