Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Sport

TURINCI DRUGI U GENERALNOM PLASMANU!


Veliki uspeh džudista iz naše opštine ostvaren je na jučerašnjem Međunarodnom džudo turniru Turija 2019. U konkurenciji 50 timova iz sedam zemalja Džudo klub Turija osvojio je drugo mesto sa osvojenih petnaest medalja.


XXI turnir Turija 2019 održan je u nedelju u Srbobranu, a učešće je uzelo preko 500 mladih takmičara iz 7 zemalja regiona. Takmičari su se smenjivali tokom čitavog dana na četiri strunjače a najbolji su u jakoj konkurenciji stigli do finalnih borbi i osvajanja medalja i pehara.

Veliki uspeh zabeležili su domaći takmičari. Kako nam je rekao Milan Srdanović trener mladih džudista iz Džudo kluba Turija, učestovalo je 28 dečaka i devojčica, a njih 15 se okitilo medaljama, što je ocenio kao izuzetan uspeh. Ujedno ovI pojedinačni uspesi su klub kvalifilkovali na vicešampionsko mesto u generalnom plasmanu iz Džudo kluba Rakovica iz Beograda. Gostima iz Bugarske odakle su takmičari dva kluba nastupila pod istom zastavom pripalo je treće mesto.

Bio je to lep i uspešan sportski dan u Srbobranu, a ljubitelji džudoa mogli su da uživaju u tehnici koju su pokazali dečaci i devojčice u kimonima, takmičići se u kategorijama stariji poletarci, mlađi pioniri i stariji pioniri, među kojima se sigurno kriju i neki od budućih državnih šampiona, a vrlo moguće i internacionalne zvezde.

Organizator - Džudo klub Turija još jednom je bio na visini zadatka, nije jednostavno ugostiti preko 500 takmičara, a turnir je otvorio Slobodan Subić, direktor Centra za sport i turizam opštine Srbobran.

S.N.

Foto: P.L. 

Postavio: Administrator dana 2019.03.03

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin