Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

NAŠA OPŠTINA U NIZU NAJUGROŽENIJIH!


Na osnovu analize stradanja i bezbednosti dece u saobraćaju uzrasta od 10 do 15 godina, naša opština se nalazi među najugroženijima u Srbiji. Upravo zbog toga danas je organizovana predstava za oko 280 đaka petog i šestog razreda. Na interesantan i njima pristupačan način prikazano je kako se treba ponašati u saobraćaju.


Sve ovo je deo projekata Agencije za bezbednost saobraćaja  „Povećanje bezbednosti dece viših razreda osnovne škole“, a cilj je da se u skladu sa Strategijom bezbednosti saobraćaja na putevima Republike Srbije za period 2015.-2020. godina, smanji broj stradale dece u saobraćaju.

Predstavu su deca iz obe srbobranske Osnovne škole mogli da vide u Pozorištancu, a deca iz Turije i Nadalja u školskim sportskim salama.

Ova akcija je deo projekta koji smo blagovremeno najavili, "Um na drum", a u okviru kojeg je juče grupa mladih okupljena u jednom srbobranskom kafiću imala priliku da se kroz razgovor i određene simulacije bliže upozna sa opasnostima koje donosi vožnja u pijanom stanju.

- Kampanja Agencije za bezbednost saobraćaja „Um na drum“, koju je naša opština podržala, ima za cilj promenu stavova mladih u odnosu na njihovo ponašanje u saobraćaju, kroz težnju da im stvorimo pozitivne navike kada je u pitanju bezbedno ponašanje u saobraćaju. Ovom kampanjom se obraćamo mladim licima sloganom i porukama njima razumljivim, jer želimo da im se i načinom obraćanja što više približimo, rekao je povodom pokretanja kampanje Đorđe Džekov, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Srbobran.

Svi kafići u našoj opštini tokom dana dobili su flajere koji prarte ovu akciju, a na kojima je definisano koje zakonske kazne vas očekuju ukoliko učestvujete u saobraćaju pod dejstvom alkohola.

S.N.

 



 

Postavio: Administrator dana 2019.03.06   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANA



Pretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Lagrad
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen