Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1942/naa-optina-u-nizu-najugroenijih/

Verzija za tampu / To ScreenviewNAŠA OPŠTINA U NIZU NAJUGROŽENIJIH!


Na osnovu analize stradanja i bezbednosti dece u saobraćaju uzrasta od 10 do 15 godina, naša opština se nalazi među najugroženijima u Srbiji. Upravo zbog toga danas je organizovana predstava za oko 280 đaka petog i šestog razreda. Na interesantan i njima pristupačan način prikazano je kako se treba ponašati u saobraćaju.


Sve ovo je deo projekata Agencije za bezbednost saobraćaja  „Povećanje bezbednosti dece viših razreda osnovne škole“, a cilj je da se u skladu sa Strategijom bezbednosti saobraćaja na putevima Republike Srbije za period 2015.-2020. godina, smanji broj stradale dece u saobraćaju.

Predstavu su deca iz obe srbobranske Osnovne škole mogli da vide u Pozorištancu, a deca iz Turije i Nadalja u školskim sportskim salama.

Ova akcija je deo projekta koji smo blagovremeno najavili, "Um na drum", a u okviru kojeg je juče grupa mladih okupljena u jednom srbobranskom kafiću imala priliku da se kroz razgovor i određene simulacije bliže upozna sa opasnostima koje donosi vožnja u pijanom stanju.

- Kampanja Agencije za bezbednost saobraćaja „Um na drum“, koju je naša opština podržala, ima za cilj promenu stavova mladih u odnosu na njihovo ponašanje u saobraćaju, kroz težnju da im stvorimo pozitivne navike kada je u pitanju bezbedno ponašanje u saobraćaju. Ovom kampanjom se obraćamo mladim licima sloganom i porukama njima razumljivim, jer želimo da im se i načinom obraćanja što više približimo, rekao je povodom pokretanja kampanje Đorđe Džekov, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Srbobran.

Svi kafići u našoj opštini tokom dana dobili su flajere koji prarte ovu akciju, a na kojima je definisano koje zakonske kazne vas očekuju ukoliko učestvujete u saobraćaju pod dejstvom alkohola.

S.N.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign