Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1947/izloba-u-domu-kulture-do-15-03/

Verzija za tampu / To ScreenviewIZLOŽBA U DOMU KULTURE DO 15.03.


Godišnja izložba umetničkog udruženja "Atelje 05" iz Vrbasa, otvorena je juče u Galeriji Dome kulture.


Izložbu je otvorio direktor Doma kulture, Vladimir Nikolić koji je pozdravio sve prisutne i ukazao na dobru saradnju Doma kulture i Udruženja umetnika iz Vrbasa.

Predsednik udruženja "Atelje 05", Dragan Simić, obratio se Srbobrancima ukazujući na bitne momente rada ovog udruženja i objašnjavajući motiv i smisao jedne ovakve izložbe. S osvrtom na tradicionalnu i višegodišnju saradnju koja postoji između ovog udruženja i Doma Kulture, Dragan Simić istakao je i da je izlagati u Srbobranu posebna čast pošto se mnogi članovi udruženja ovde osećaju kao kod kuće i neke od izloženih radova učinili su i sami Srbobranci.

U skladu sa tom prijateljsko-komšijskom notom, predsednik grupe "Atelje 05" datu priliku iskoristio je i kako bi pozvao naše sugrađane i sve ljude dobre volje na druženje subotom u ateljeu.

Zainteresovani za zajednički stvaralački rad mogu se javiti subotom popodne u prostorijama njihovog udruženja u Vrbasu, a dobrodošli su i oni koji sa slikanjem možda i nemaju toliko iskustva i želeli bi da ga steknu. Sve to, Simić tvrdi, biće propraćeno obaveznom muzikom i veselom i živom umetničkom atmosferom.

I kada je već pomen o muzici, ne treba ni zaboraviti da su poseban ukras ovog događaja sačinili učenici osnovne muzičke škole iz Vrbasa, srbobransko odeljenje, koji su na klaviru i harmonici izveli nekoliko čuvenih i upečatljivih kompozicija klasične muzike.

Izložba će biti otvorena do petka, 15. 03. 2019.

M.Š.

Foto:P.L.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign