Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

EKO KVIZ U OSNOVNIM ŠKOLAMA!


Danas je u OŠ „Vuk Karadžić“ održano školsko takmičenje pod nazivom „PRLJAVO ILI ČISTO -  NIJE ISTO“...


Inače, kviz se održava u svim osnovnim školama naše opštine. Takmičile su se četiri ekipe međusobno. Ekipe su činili po jedan učenik petog, šestog, sedmog i osmog razreda, kao i po jedan nastavnik. Na početku takmičenja, predstavnik organizacije "GIZ" iz Beograda, koja je, u saradnji sa opštinom Srbobran i realizovala ovaj kviz, upoznao je učenike takmičare, ali i sve prisutne učenike škole i nastavnike, sa osnovnim ekološkim pojmovima.

Između ostalog, prisutni su čuli i zabrinjavajuće podatke koje se tiču nesavesnog odnosa čoveka prema prirodi, pre svega u smislu odlaganja otpada. Naročito je istaknut značaj reciklaže otpada, kao jednog od presudnih fakora u očuvanju životne sredine.


Četiri ekipe - Plava, Zelena, Crvena i Žuta, veoma su se zabavile učešćem u ovom kvizu, jer on nije podrazumevao samo znanja iz oblasti ekologije, nego i fizičko umeće i spretnost. Vršnjaci iz škole su ih bodrili i navijali za svoje favorite. Sam kraj takmičenja bio je, kao i u svakom nadmetanju, neizvestan, jer su ekipa Žutih i ekipa Crvenih imali izjednačen broj poena, međutim u dodatnoj igri, ekipa Crvenih je pobedila za jedan ubačen plastični čep. Igra ubacivanja čepova je naročito simbolična, jer je akcija "Čep za hendikep" nešto što umnogome doprinosi olakšavanju života osobama sa invaliditetom, te je ovom prilikom posebno i istaknuta. Opšti utisak nakon današnjeg kviza je -  bilo je zabavno, poučno i neizvesno.


Pobedničku ekipu Crvenih činili su Maša Šeguljev, Stefan Ančić, Ljubica Đorđević i Žarko Debeljački,a predvođeni su nastavnicom Natašom Živković. Crvenima želimo sreću na sledećim nivoima takmičenja. Ono što im predstoji je opštinsko takmičenje u OŠ „Žarko Zrenjanin Uča“ u Nadalju.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2019.03.13

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen