Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

POTPISANI UGOVORI ZA STIPENDIJE USPEŠNIM STUDENTIMA


Stipendije opštine Srbobran je dobilo 26 studenata prve godine studija, 25 studenata viših godina studija sa prosekom ocena od 7,00 - 7,99, kao i 41 student viših godina sa ostvarenim prosekom ocena od 8,00 do 10,00. 


Pre nego što su ugovori dodeljeni i potpisani, prisutnima se obratio predsednik opštine, Radivoj Paroški, poželevši studentima uspešno dalje školovanje. U svom izlaganju, Paroški je naglasio vrednost obrazovanja za svakog čoveka ali i značaj postojanja i nastajanja ove klase budućih akademskih građana, za našu opštinu.

 

Pravo na pomoć opštine u finansiranju studija ove godine ostvarilo je ukupno 92 studenta sa teritorije opštine Srbobran. Paroški je ukazao i na činjenicu da je to istovremeno i ukupan broj studenata koji su konkurisali, te da se u praksi ispostavilo da je opština pružila finansijsku pomoć svim studentima koji su je tražili i da ove godine niko nije ostao izostavljen. 

 

U svrhu adekvatnije stimulacije studenata na akademski rad, opština je ove godine uvela manju izmenu i studente sa boljim prosekom ocena nagradila nešto većom novčanom sumom u odnosu na onu koja je određena za one sa nešto nižim prosekom. Predsednik opštine naveo je i to da postoji i plan da se sledeće godine uvede i treća kategorija studenata sa najboljim prosekom i da se njima dodeli stipendija u posebnoj novčanoj vrednosti spram ostalih.

M.Š. 

Postavio: Administrator dana 2019.03.22   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin