Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1977/in-memoriam-zauvek-je-otiao-trener-najuspenijih-srbobranskih-atletiara/

Verzija za tampu / To ScreenviewIN MEMORIAM - ZAUVEK JE OTIŠAO TRENER NAJUSPEŠNIJIH SRBOBRANSKIH ATLETIČARA


U 76.godini života preminuo je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, višedecenijski atletski trener AK Srbobran, zaljubljenik u kraljicu sportova i čovek koji je mnoge naučio prvim atletskim koracima, Pekalić Ištvan.


Sahrana pokojnog, kako su ga zvali njegovi atletičari, čika Pište biće 27.03. na rimokatoličkom groblju u Srbobranu u 13.00h.

U atletiku se zaljubio u detinjstvu. Počeo je da trenira sa 14 godina, a najveće rezultate već nakon nekoliko godina počeo je da niže kao na pokretnoj traci. Kao junior postaje prvak Srbije i osvaja drugo mesto na prvenstvu Jugoslavije u trčanju u kategoriji 100 metara sa preponama. Ubrzo postaje član reprezentacije Jugoslavije, a kao vojnik JNA sa reprezentacijom u Egiptu u konkurenciji deset zemalja osvaja drugo mesto u petoboju i i treće mesto u trčanju - 400 metara sa preponama.

Nakon takmičarkse karijere počinje da trenira mlade. Višedecenijskim trenerskim radom čika Pišta je mnoge mlade atletičare iz Srbobran doveo do značajnih rezultata i medalja.

Sportski savez opštine Srbobran 2015 godine dodelio mu je titulu najuspešnijeg trenera.

Pekalić Ištvan

1943 - 2019

Slava mu...

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign