Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

TRIBINA SPS-A PRIVUKLA PAŽNJU SRBOBRANACA


U ponedeljak 25. marta 2019. u sali Malog pozorišta u Srbobranu, održana je tribina u organizaciji Socijalističke partije Srbije povodom obeležavanja dvadesetogodišnjice bombardovanja Srbije od strane NATO oružanih sila.


Gostujuće učesnike tribine najavio je i dočekao predsednik OO SPS u Srbobranu, Zoran Mladenović, a o agresiji koju je NATO pakt izvršio nad građanima Srbije 1999. godine, u trajanju od 78 dana, govorili su Zoran Baki Anđelković, član Glavnog odbora SPS i nekadašnji predsednik Izvršnog veća Kosova i Metohije i istoričar dr Aleksandar Rastović.

Oni su iz svojih različitih ali međusobno komplementarnih uglova pokušali da rasvetle ovaj period srpske istorije i da Srbobrancima predoče vlastita shvatanja o tome šta se tu zapravo dogodilo i zbog čega. Govorilo se o razlozima tog drastičnog čina bombardovanja jedne nezavisne i suverene države i eventualnoj neizbežnosti toga što se dogodilo. Takođe je učinjen osvrt i na aktuelno pitanje Kosova koje i posle 30 godina stoji nerešeno.

Nešto kasnije, otvoren je i dijalog sa građanima i prisutni su imali priliku da postave pitanja o onome što ih je dodatno zanimalo. Pružajući odgovore, organizatori i gosti ovog događaja bili su i više nego velikodušni sa vremenom tako da se planirano trajanje tribine od 40-ak minuta, eventualno sat, udvostručilo, omogućavajući svima da iskažu svoje mišljenje i budu aktivni učesnici političko-istorijskog diskursa.

M.Š. 

Postavio: Administrator dana 2019.03.25   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin