Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

LEPE USPOMENE I NOVA ISKUSTVA SA GOSTOVANJA U ISTRI


Članovi Udruženja Kobasicijada iz Turije bili su gosti na sedmom festivalu kobasica u istarskom mestu Sveti Petar u šumi....


Prošlog vikenda naši kobasičari bili su u Istri. Kobasicijada je bila gost na manifestaciji „S klobasicom u EU“ koja je sedmi put održana u mestu Sveti Petar u šumi.

- Višegodišnja saradnja je i ovom posetom dobila svoju potvrdu kvaliteta i iz ovog malog istarskog mesta u Hrvatskoj vratili smo se sa lepim uspomenama, kaže za naš portal sekretar Kobasicijade, Željko Popić.

Da je Kobasicijada i i ove godine na ovom istarskom sajmu kobasica imala zapaženo mesto, govori činjenica da je o Turiji, Kobasicijadi i našim iskustvima u pravljenju kobasica na svečanoj bini gostima sajma govorio naš predsednik Udruženja, Miroslav Atanasković - Toča.

- Naš domaćin i začetnik manifestacije „S klobasicom u EU“, načelnik opštine Sveti Petar u šumi, dr Mario Bratulić i ovaj put bio je na visini zadatka tako da smo više nego zadovoljni našom posetom i gostoprimstvom koje smo doživeli, ocenio je Toča.

U sklopu sajma održano je 6. svetsko prvenstvo u nadevanju, kako kažu, klobasica na beku, što je drevni istarski način nadevanja kobasica kad se meso za kobasice seckalo nožem. Beka je sveža vrbova šiba od koje se oblikuje omča preko koje se napne početak svinjskog creva a mesna smeša u crevo gura se prstima. Ove godine svetski prvak postala je hrvatska pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac, a naš predstavnik u ovom takmičenju bio je Ranislav Stankov, koji je džentlmenski pomogao da jedna dama ove godine bude svetski prvak.

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2019.03.26

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Lagrad
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen