Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Sport

NA KROVU SVETA PONOVO!


Konačno smo osvojili Moskvu!


Turnir u Moskvi važi za nezvanično Svetsko prvenstvo zbog jake konkurencije, u basketu 3x3, a ovo je jedini trofej koji je nedostajao Novosađanima, nekadašnjim igračima KK Akademik iz Novog Sada, koji godinama haraju svetskom basketaškom scenom.

Na turniru u Moskvi nastupili su Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Dejan Majstorović i Marko Ždero, proverena četvorka.

Basketaši Novi Sad Al Wahda osvojili su čelendžer u Moskvi, pošto su u finalnom meču savladali Piran iz Slovenije sa 21:19.

- Konačno smo osvojili Moskvu! Ovo je jedan od najtežih turnira. Titula nam je izmicala u poslednje tri godine. Iskreno, da me je neko pitao, verovatno bih menjao jednu titulu sa World Tour-a za ovaj turnir. Sad kad smo ga osvojili, osećamo se kompletnim, rekao je kapiten tima Dušan Domović Bulut nakon meča, za RTV i dodao:

- Ovo je bio turnir na kome se svaka utakmica igrala kao da je finalna. Svakako najteži meč je bio u samoj završnici protiv Pirana, što i rezultat pokazuje. Pored nas, mislim da trenutno igraju najbolji basket na svetu. Meč je bio neverovatan, rezultatski napet. Nadam se da cemo igrati svetsko finale sa njima.

Sledeća destinacija za ove sjajne momke je World Tour u Japanu, zatim Prag, čelendžer u Bukureštu, pa turniri u Beogradu i Novom Sadu.

  

Postavio: Srbobran.net dana 2016.07.23

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin