Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Sport

MINISTAR SPORTA U POSETI SRBOBRANU


Danas je u poseti našoj opštini bio Vanja Udovičić, ministar za sport i omladinu u Vladi republike Srbije. Posetio je ovom prilikom fudbalski stadion i halu sportova u Srbobranu.


Na stadionu su ga dočekali najmlađi, odnosno deca iz škole fudbala FK Srbobran, a prilikom posete hali sportova Udovičić se družio sa članovima najmlađih selekcija košarkaša naše opštine.

Ministar sporta Vanja Udovičić imao je priliku da razgovara i sa predsednikom opštine Radivojem Paroškim, kao i sa članom opštinskog veća zaduženim za sport i omladinu, Jovicom Andrićem. Sa njima kao i sa omladicima, decom, soprtistima i sportskim funkcionerima koji su ga dočekali najviše se razgovaralo o razvoju uloge sporta i važnosti podrške školskom i predškolskom sportu kao delotvornom ulaganju u zdravlje.

Udovičić prilikom posete Srbobranu:


- Vodili smo otvorene i korisne razgovore i došli do zaključka da samo zajedničkim i odgovornim radom možemo dalje da napredujemo u realizaciji vrednih ciljeva iz oblasti sporta i omladine. Posebnu pažnju smo posvetili podršci sportskim organizacijama, razvoju sportske infrastrukture i promociji sporta radi održavanja njegove značajne tradicije u ovom kraju. U domenu realizacije omladinske politike, istaknuta je važnost pokretanja projekata kojima bi se mladima pomagalo da steknu nove sposobnosti radi unapređenja svog položaja na tržištu rada i afirmacije svoje uloge u društvu, u čemu važnu ulogu ima i nastavak uspešne saradnje putem stipendija Fonda za mlade talente, izjavio je ministar Udovičić i potom dodao:

- Naročito sam srećan zato što u opštini Srbobran svako naseljeno mesto ima sportsku dvoranu, fudbalsko igralište i otvorene sportske terene za rukomet, košarku i odbojku. Adekvatna infrastruktura osnovni je preduslov da se ljudi svih generacija privuku sportu, a podrška školskom i predškolskom sportu predstavlja dugoročno ulaganje u zdravlje ljudi. Ovi zapaženi rezultati su najbolja potvrda naše otvorene i odgovorne saradnje i jedinstvenog timskog duha – i Ministarstvo će sa zadovoljstvom nastaviti sa pružanjem podrške u realizaciji srodnih aktivnosti i programa, zaključio je ministar Udovičić.

 

 

S.N.

Foto: Ministarstvo sporta i omladine

  

Postavio: Administrator dana 2019.03.26   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANA


AKI RAHIMOVSKI 05.06.1955. - 22.01.2022.

Pretraga
Partneri
Oglasi
Srbobran.net
Instagram
Royal
Termoglas
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen