Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Sport

MINISTAR SPORTA U POSETI SRBOBRANU


Danas je u poseti našoj opštini bio Vanja Udovičić, ministar za sport i omladinu u Vladi republike Srbije. Posetio je ovom prilikom fudbalski stadion i halu sportova u Srbobranu.


Na stadionu su ga dočekali najmlađi, odnosno deca iz škole fudbala FK Srbobran, a prilikom posete hali sportova Udovičić se družio sa članovima najmlađih selekcija košarkaša naše opštine.

Ministar sporta Vanja Udovičić imao je priliku da razgovara i sa predsednikom opštine Radivojem Paroškim, kao i sa članom opštinskog veća zaduženim za sport i omladinu, Jovicom Andrićem. Sa njima kao i sa omladicima, decom, soprtistima i sportskim funkcionerima koji su ga dočekali najviše se razgovaralo o razvoju uloge sporta i važnosti podrške školskom i predškolskom sportu kao delotvornom ulaganju u zdravlje.

Udovičić prilikom posete Srbobranu:


- Vodili smo otvorene i korisne razgovore i došli do zaključka da samo zajedničkim i odgovornim radom možemo dalje da napredujemo u realizaciji vrednih ciljeva iz oblasti sporta i omladine. Posebnu pažnju smo posvetili podršci sportskim organizacijama, razvoju sportske infrastrukture i promociji sporta radi održavanja njegove značajne tradicije u ovom kraju. U domenu realizacije omladinske politike, istaknuta je važnost pokretanja projekata kojima bi se mladima pomagalo da steknu nove sposobnosti radi unapređenja svog položaja na tržištu rada i afirmacije svoje uloge u društvu, u čemu važnu ulogu ima i nastavak uspešne saradnje putem stipendija Fonda za mlade talente, izjavio je ministar Udovičić i potom dodao:

- Naročito sam srećan zato što u opštini Srbobran svako naseljeno mesto ima sportsku dvoranu, fudbalsko igralište i otvorene sportske terene za rukomet, košarku i odbojku. Adekvatna infrastruktura osnovni je preduslov da se ljudi svih generacija privuku sportu, a podrška školskom i predškolskom sportu predstavlja dugoročno ulaganje u zdravlje ljudi. Ovi zapaženi rezultati su najbolja potvrda naše otvorene i odgovorne saradnje i jedinstvenog timskog duha – i Ministarstvo će sa zadovoljstvom nastaviti sa pružanjem podrške u realizaciji srodnih aktivnosti i programa, zaključio je ministar Udovičić.

 

 

S.N.

Foto: Ministarstvo sporta i omladine

  

Postavio: Administrator dana 2019.03.25   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin