Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

LAŽNE VESTI UVESELILE JAVNO MNJENJE


Tri lažne, benigne, izmišljene vesti bile su dovoljne da se napravi pometnja i za nekakav brzopotezni, lakonski zaključak, nakon 1.aprila i obeležavanja Svetskog dana šale, ili kako neki kažu Dana ludosti na našem portalu.


Zaključak koji se nameće je da bi od lažnih, izmišljenih, bombastičnih vesti moglo pristojno da se živi. Preko 5.000 posetilaca tokom jučerašnjeg dana je na neki način potvrda predhodnog. Maliciozno bi se mogli reći da su mnogi to provalili i odavno žive na račun lažnih vesti stvarajući konfuziju u javnosti.

Ceo dan pljuštali su komentari, stizale su poruke, telefon je zvonio, svi su tražili razloge zbog čega Srbobran.net prestaje sa radom, odnosno ko je taj "tajanstveni" investitor koji je postao novi vlasnik hotela Elan. Najmanje je bilo priče oko misteriozog pojavljivanja duha Laze Kostića. Izgleda da je vreme Zone sumraka ipak prošlo,ali da lažne vesti imaju dobru prođu na medijskoj sceni i mogu da naprave veliku zbrku, prilično je izvesno.

Doduše mnogi od vas su nas provalili na prvu i shvatili da se radi o prvoaprilskoj šali, ali nadam se da smo vas barem malo nasmejali.

Postoje razne pretpostavke kada i kako je potaknuto prvoaprilsko zbijanje šala.

Jedna od njih je pretpostavka da prvoaprilsko zbijanje šala vuče korene iz 1564. godine, kad se početkom aprila održavao festival ludosti zvan "Quirinalia".

Te godine francuski kralj Karlo IX uveo je novi kalendar po kojem je početak nove godine s 1. aprila pomeren na 1. januar. Oni koji nisu sledili novo pravilo pa su Novu godinu slavili po starom, bili su ismejavani i nazivali su ih aprilskim budalama, što je s vremenom preraslo u tradiciju.

Prvi april je prošao, a mi se vraćamo na naš stari kolosek i moram da priznam da smo dobili težak domaći zadatak, a to je da ne izneverimo sve vas koji ste nam pružili podršku tokom jučerašnjeg dana i pokazali zabrinutost i nevericu u vest da Srbobran.net prestaje sa radom. Dobili smo niz komplimenata za profesionalizam u radu i šta sad da radimo, moramo da se potrudimo da budemo još bolji, a valja nam i ostvariti petogodišnji plan koji smo u par crta predstavili juče. Jeste da je bila lažna vest, ali možda nešto ipak i nije bila samo izmišljotina, nego zaista plod našeg plana za budućnost.

Hvala vam što nam verujete i budite i dalje sa nama, Srbobran.net  nastavlja da slika našu stvarnost realistički, bez lažnih vesti, preterivanja i zloupotrebe vašeg poverenja.

Aleksandar Šijačić

Glavni i odgovorni urednik

 

  

Postavio: Administrator dana 2019.04.01   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Lagrad
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen