Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

IZLOŽBA JEDNOG OD NAJPRIZNATIJIH VAJARA DANAŠNJICE


U četvrtak, 18. aprila, u Galeriji Doma kulture Srbobran biće otvorena izložba pod nazivom "Zvezde moga neba", na kojoj će biti predstavljene skulpture i slike Ljubisava Milutina Srdanovića.


Na otvaranju o liku i delu umetnika govoriće književnik Matija Bećković, a biće ovo jedinstvena prilika da na jednom mestu srbobranska kulturna publika vidi značajne likovne i vajarske radove, autora koji je, između ostalog svojim skulpturama oplemenio Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu (bista Jovana Sterije Popovića) i Ruski dom u Beogradu (bista Aleksandra Karađorđevića - kralja ujedinitelja).

Srdanović je rođen 1942. godine u Donjoj Bukovici, u Crnoj Gori. Likovno obrazovanje sticao je kod profesora Bele Pehana, akademskog slikara, i samostalno. Nagrađen je prvim nagradama za vajarstvo 2011. godine na Jesenjem likovnom salonu i 2012. na Prolećnom likovnom salonu. Najtrofejniji je likovni stvaralac Vojvodine za period od 2000. do 2010. godine. Izlagao je na 36 jesenjih likovnih salona, na brojnim kolektivnim izložbama širom bivše Jugoslavije, učestvovao na brojnim kolonijama, više puta izlagao je samostalno. 

Postavio: Administrator dana 2019.04.12

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen