Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

VAŠAR U NAŠOJ VAROŠI!


I dok se u subotu 13. 04. 2019. na jednoj strani Srbobrana odigravalo takmičenje najmlađih u ribolovu u svrhu pružanja pozitivnog primera deci i odraslima, gotovo istovremeno, na drugom kraju naše varošice organizovana je nešto drugačija aktivnost sa sličnom idejom i namenom.


Celodnevni Uskršnji vašar za pripadnike katoličke veroispovesti održan je u spomen kući Gion Nandora počevši u 09:00h, a trajao je do kasnog popodneva tog dana.

Događaj je organizovan od strane Kulturnog centra "Gion Nandor" i tradicionalno, po sedmi put učesnici vašara doneli su i izložili vlastite ručne radove sa uskršnjim motivima i prodavali ih po pristupačnim cenama.

U vreme kada smo mi posetili ovaj kulturni objekat, deca su već počela uveliko da nadolaze i imali smo priliku da ugledamo i slikamo izložene predmete. Ono što je posebno zanimljivo u vezi ovog događaja jeste to da je pored toga što su na izvestan način njime obeleženi početak proleća i uskršnji praznik, akcenat stavljen na to da izloženi predmeti moraju biti ručno napravljeni, unikatni i od prirodnih materijala kao što je to drvo.

Želja organizatora bila je da se time podstakne i razvije ekološka svest mališana, kao i smisao za kreativnost, estetiku ali i fer-trampu. Simultanim odigravanjem pecaroške i uskršnjo-vašarske manifestacije na dva različita kraja naše varošice, čiji su akteri u oba slučaja naši najmlađi, moglo bi se reći da je Srbobran danas (juče) bio u celosti pokriven radošću i slogom koju su deca pokazala.

M.Š. 

Postavio: Administrator dana 2019.04.14   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen