Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

VAŠAR U NAŠOJ VAROŠI!


I dok se u subotu 13. 04. 2019. na jednoj strani Srbobrana odigravalo takmičenje najmlađih u ribolovu u svrhu pružanja pozitivnog primera deci i odraslima, gotovo istovremeno, na drugom kraju naše varošice organizovana je nešto drugačija aktivnost sa sličnom idejom i namenom.


Celodnevni Uskršnji vašar za pripadnike katoličke veroispovesti održan je u spomen kući Gion Nandora počevši u 09:00h, a trajao je do kasnog popodneva tog dana.

Događaj je organizovan od strane Kulturnog centra "Gion Nandor" i tradicionalno, po sedmi put učesnici vašara doneli su i izložili vlastite ručne radove sa uskršnjim motivima i prodavali ih po pristupačnim cenama.

U vreme kada smo mi posetili ovaj kulturni objekat, deca su već počela uveliko da nadolaze i imali smo priliku da ugledamo i slikamo izložene predmete. Ono što je posebno zanimljivo u vezi ovog događaja jeste to da je pored toga što su na izvestan način njime obeleženi početak proleća i uskršnji praznik, akcenat stavljen na to da izloženi predmeti moraju biti ručno napravljeni, unikatni i od prirodnih materijala kao što je to drvo.

Želja organizatora bila je da se time podstakne i razvije ekološka svest mališana, kao i smisao za kreativnost, estetiku ali i fer-trampu. Simultanim odigravanjem pecaroške i uskršnjo-vašarske manifestacije na dva različita kraja naše varošice, čiji su akteri u oba slučaja naši najmlađi, moglo bi se reći da je Srbobran danas (juče) bio u celosti pokriven radošću i slogom koju su deca pokazala.

M.Š. 

Postavio: Administrator dana 2019.04.13   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin