Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

ODRŽAN VAŠAR U OSNOVNOJ ŠKOLI U TURIJI


Početkom školske godine, u Osnovne škole uveden je predmet Projektna nastava, za nove prvake. Iako je projektna nastava već davno poznata u školskoj praksi, ove godine je stavljena u prvi plan sa uvođenjem posebnog predmeta.


Projekat prvog razreda OŠ „Petar Drapšin“ iz Turije: „U susret praznicima“, danas je upravo završen, prodajnom izložbom u holu škole.


Naime, tokom nedelje završena je poslednja etapa projekta, koja je obuhvatila najveći hrišćanski praznik koji nam se bliži, Vaskrs. Učiteljice Slavica Jovanov, Milica Jočić i nastavnica engleskog jezika Dragana Subotić, održale su ogledni čas gde su povezale međupredmetne kompetencije, a u projektu su učestvovali učenici 1. I 2. razreda naše škole. Ponovili smo i utvrdili sadržaje o proteklim školskim i verskim praznicima, naučili nešto novo o predstojećim, a kasnije povezali i sa slavljenjem praznika u Velikoj Britaniji.

Sledeća etapa je bila „Vaskršnja radionica“, koja je održana u okviru sva četiri niža razreda. Učenici podeljeni u grupe pravili su razne uskršnje ukrase. Proizvodi su se danas, 18.4.2019. prodavali u holu škole, gde su naši stariji učenici, roditelji, bake i deke kupovali, učestvovali u našem preduzetništvu i zajedno se veoma dobro zabavili, kaže se u saopštenju koje smo dobili iz Osnovne škole u Turiji. 

Postavio: Administrator dana 2019.04.17   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin