Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

ODRŽAN VAŠAR U OSNOVNOJ ŠKOLI U TURIJI


Početkom školske godine, u Osnovne škole uveden je predmet Projektna nastava, za nove prvake. Iako je projektna nastava već davno poznata u školskoj praksi, ove godine je stavljena u prvi plan sa uvođenjem posebnog predmeta.


Projekat prvog razreda OŠ „Petar Drapšin“ iz Turije: „U susret praznicima“, danas je upravo završen, prodajnom izložbom u holu škole.


Naime, tokom nedelje završena je poslednja etapa projekta, koja je obuhvatila najveći hrišćanski praznik koji nam se bliži, Vaskrs. Učiteljice Slavica Jovanov, Milica Jočić i nastavnica engleskog jezika Dragana Subotić, održale su ogledni čas gde su povezale međupredmetne kompetencije, a u projektu su učestvovali učenici 1. I 2. razreda naše škole. Ponovili smo i utvrdili sadržaje o proteklim školskim i verskim praznicima, naučili nešto novo o predstojećim, a kasnije povezali i sa slavljenjem praznika u Velikoj Britaniji.

Sledeća etapa je bila „Vaskršnja radionica“, koja je održana u okviru sva četiri niža razreda. Učenici podeljeni u grupe pravili su razne uskršnje ukrase. Proizvodi su se danas, 18.4.2019. prodavali u holu škole, gde su naši stariji učenici, roditelji, bake i deke kupovali, učestvovali u našem preduzetništvu i zajedno se veoma dobro zabavili, kaže se u saopštenju koje smo dobili iz Osnovne škole u Turiji. 

Postavio: Administrator dana 2019.04.18   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen