Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

OTVORENA IZLOŽBA - ZVEZDE MOGA NEBA


Izložba "Zvezde moga neba" našeg priznatog vajara i slikara Ljubisava M. Srdanovića privukla je veliki broj naših sugrađana koji su se juče u 17:00h okupili i upotpunili izložbeni prostor galerije Doma kulture.


Ovaj kulturni događaj obradovao je ljubitelje umetnosti koji su pored izloženih vajarskih i likovnih radova dobili mogućnost da uživaju i u poeziji izrecitovanoj od strane gostujućih govornika ali i muzičkoj deonici našeg čuvenog narodnog guslara Miljana Vujovića.

Vujović je otvorio događaj i služeći se ovim tradicionalnim instrumentom uneo život u odabrane fragmente čuvene epske pesme hajdučko-uskočkog ciklusa "Stari Vujadin".

VD direktor Doma kulture Vladimir Nikolić bio je sledeći koji se obratio prisutnima, najavivši ostatak programa:

"Poštovane dame i gospodo, dozvolite mi da vas u ime Doma kulture i u svoje lično ime pozdravim i da vam se zahvalim što ste došli da uveličate otvaranje izložbe koju smo priredili i da bismo pokazali zvezde neba gospodina Srdanoviča. O svojim zvezdama, koje su to zvezde i kako ih on doživljava, reći će naravno sam autor, a ja vam se zahvaljujem što ste došli i želim vam da uživate u ovoj izložbi."

Ozbiljnu likovnu analizu dela i rada Srdanovića odmah potom izneo je istoričar umetnosti Mile Ignjatović, a nakon njega svoje utiske iskazali su pesnici i prijatelji Srdanovića, Blagoje Baković, Miroslav Aleksić i Matija Bećković, sva trojica prepoznatljivi našim sugrađanima kao dobitnici nagrade "Lenkin prsten".

Nakon završetka programa naši sugrađani su se zajedno sa gostima posvetili istraživanju i promatranju slika i vajarskih dela pred kojima su se našli.

Pored stvaralačkog rada Ljubisava, uočljivu znatiželju ovdašnje javnosti izazvala je i sama pojava akademika Bećkovića iako je njegov govor bio i najkraći, a mnogi su iskoristili priliku da ovekoveče ovaj događaj najčešće fotografišući se zajedno sa njim i autorom izložbe.

M.Š. 

Postavio: Administrator dana 2019.04.19

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen