Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

MED ZA DECU KAO POKLON!


Pčelari naše opštine pred prolećni rasput iznenadili su i obradovali učenike osnovnih škola u našoj opštini. U saradnji sa lokalnom samoupravom, učenicima nižih razreda, podeljeno je oko 650 mednih poklona. Pored meda, pčelari su deci podarili i priču o lepotama pčelarstva i važnosti meda u ishrani.


Dragan Kurjački iz Udruženja pčelara pojasnio je da je želja pčelara da decu upoznaju sa raznovrsnim vrednostima meda i lepotom pčelarstva, i tako ih na vreme nauče kako da čuvaju svoje zdravlje, udruže se sa prirodom i nauče nešto novo.

- Svoj deci pripremili smo po oko 200 grama meda i promotivni materijal koji će ih upoznati sa osnovnim vrednostima meda. Važno je da počnu da konzumiraju pravi, prirodni med, koji jeste možda skuplji, a ne da kupuju po raznim radnjama ono što se samo isto zove, a nije prirodno. Svaki osnovac od 1. do 4. razreda dobiće na poklon med, rekao je Kurjački prilikom posete osnovcima u OŠ Vuk Karadžić.

- Naša škola je oduvek bila zagovornik zdravog života i zdravih navika. Poznato je da se ovakav stav stiče u ranom detinjstvu. Udruženje pčelara "Suncokret" iz Srbobrana je prepoznalo to i posetili su nas da nam kažu koliko je med zdrav, kako ga dobijamo i koja količina meda dnevno je potrebna da bismo izrasli u zdrave i jake odrasle. Pred sam vašar povodom Uskrs su nam došli u posetu i doneli nam pozdrav od pčelica. Hvala im na tome, provešćemo praznike sladeći se medom koji smo dobili, kazala je u izjavi za medije direktorka osnovne škole Žarko Zrenjanin Uča u Nadalju, Branislava Stanaćev. 

Postavio: Administrator dana 2019.04.18

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin