Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2027/med-za-decu-kao-poklon/

Verzija za tampu / To ScreenviewMED ZA DECU KAO POKLON!


Pčelari naše opštine pred prolećni rasput iznenadili su i obradovali učenike osnovnih škola u našoj opštini. U saradnji sa lokalnom samoupravom, učenicima nižih razreda, podeljeno je oko 650 mednih poklona. Pored meda, pčelari su deci podarili i priču o lepotama pčelarstva i važnosti meda u ishrani.


Dragan Kurjački iz Udruženja pčelara pojasnio je da je želja pčelara da decu upoznaju sa raznovrsnim vrednostima meda i lepotom pčelarstva, i tako ih na vreme nauče kako da čuvaju svoje zdravlje, udruže se sa prirodom i nauče nešto novo.

- Svoj deci pripremili smo po oko 200 grama meda i promotivni materijal koji će ih upoznati sa osnovnim vrednostima meda. Važno je da počnu da konzumiraju pravi, prirodni med, koji jeste možda skuplji, a ne da kupuju po raznim radnjama ono što se samo isto zove, a nije prirodno. Svaki osnovac od 1. do 4. razreda dobiće na poklon med, rekao je Kurjački prilikom posete osnovcima u OŠ Vuk Karadžić.

- Naša škola je oduvek bila zagovornik zdravog života i zdravih navika. Poznato je da se ovakav stav stiče u ranom detinjstvu. Udruženje pčelara "Suncokret" iz Srbobrana je prepoznalo to i posetili su nas da nam kažu koliko je med zdrav, kako ga dobijamo i koja količina meda dnevno je potrebna da bismo izrasli u zdrave i jake odrasle. Pred sam vašar povodom Uskrs su nam došli u posetu i doneli nam pozdrav od pčelica. Hvala im na tome, provešćemo praznike sladeći se medom koji smo dobili, kazala je u izjavi za medije direktorka osnovne škole Žarko Zrenjanin Uča u Nadalju, Branislava Stanaćev.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign