Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

DECA U TURIJI POZIVAJU SUGRADJANE DA IH PODRŽE I DA IM SE PRIDRUŽE!


Iz OŠ "Petar Drapšin" stiže nam zanimljiva vest. Tamo su učenici sakupili preko 65 kilograma čepova u okviru akcije "Čepom do osmeha".


„ČEPOM DO OSMEXA“ JE POZNATA HUMANITARNO-EKOLOŠKA AKCIJA, U KOJOJ SE SAKUPLjAJU PLASTIČNI ČEPOVI RADI POMOĆI DECI SA INVALIDITETOM.
ŠKOLA „PETAR DRAPŠIN“ JE VEĆ DUGO PRIJATELj OVE AKCIJE. DA BISMO MOTIVISALI UČENIKE I UČITELjE DA ŠTO VIŠE ČEPOVA SAKUPIMO I DA POMOGNEMO KAKO ONIMA KOJIMA JE POMOĆ POTREBNA, TAKO I DA BISMO PODSTAKLI NAŠE UČENIKE DA SE EKOLOŠKI EDUKUJU I PODSETE SE VAŽNOSTI OČUVANjA ŽIVOTNE SREDINE, PROŠIRILI SMO AKCIJU. AKTIVNOSTI SMO UJEDNO POVEZALI SA EDUKACIJOM POVODOM OBELEŽAVANjA DANA PLANETE ZEMLjE, 22.APRIL., I PROJEKTOM „ZA ZELENIJE UČIONICE“, U KOME NAŠA ŠKOLA UČESTVUJE.
TIM ZA BORBU PROTIV NASILjA, ZLOSTAVLjANjA I ZANEMARIVANjA, NA ČELU SA NASTAVNICOM ISTORIJE, MIRJANOM ŠEGULjEV, UVEO JE OVOJ AKCIJI I TAKMIČARSKI KARAKTER.


U prethodnih nešto više od mesec dana,učenici nižih razreda takmičili su se u sakupljanju čepova. Sakupljeno je ukupno 65,5kg čepova.
Prvo mesto-2.razred 28kg-učiteljica Milica Jočić
Drugo mesto-1.razred 14 kg-učiteljica Slavica Jovanov
Treće mesto-4.razred 12,5kg-učiteljica Nada Karać
Četvrto mesto-3.razred 11kg –učiteljica Miroslava Vasić


Svako odeljenje nagrađeno je je pohvalnicom i slatkim paketom.
Sakupljeni čepovi biće predati udruženju "Čepom do osmeha" a njihovom prodajom biće nabavljena pomagala za decu sa invaliditetom.Zahvaljujemo se svim učenicima i njihovim učiteljicama na trudu da pomognemo deci kojima je pomoć potrebna ali i da očuvamo okruženje u kojem živimo.
Nagrade su dodelili Vaso Suzić i Strahinja Zotin u ime Eko patrole.


Pozivamo sve sugrađane da se priključe našoj novoj akciji koju organizuje Eko-patrola i nastavnica biologije, Adrijana Vereš.

  

Postavio: Administrator dana 2019.04.21

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin