Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2029/deca-u-turiji-pozivaju-sugradjane-da-ih-podre-i-da-im-se-pridrue/

Verzija za tampu / To ScreenviewDECA U TURIJI POZIVAJU SUGRADJANE DA IH PODRŽE I DA IM SE PRIDRUŽE!


Iz OŠ "Petar Drapšin" stiže nam zanimljiva vest. Tamo su učenici sakupili preko 65 kilograma čepova u okviru akcije "Čepom do osmeha".


„ČEPOM DO OSMEXA“ JE POZNATA HUMANITARNO-EKOLOŠKA AKCIJA, U KOJOJ SE SAKUPLjAJU PLASTIČNI ČEPOVI RADI POMOĆI DECI SA INVALIDITETOM.
ŠKOLA „PETAR DRAPŠIN“ JE VEĆ DUGO PRIJATELj OVE AKCIJE. DA BISMO MOTIVISALI UČENIKE I UČITELjE DA ŠTO VIŠE ČEPOVA SAKUPIMO I DA POMOGNEMO KAKO ONIMA KOJIMA JE POMOĆ POTREBNA, TAKO I DA BISMO PODSTAKLI NAŠE UČENIKE DA SE EKOLOŠKI EDUKUJU I PODSETE SE VAŽNOSTI OČUVANjA ŽIVOTNE SREDINE, PROŠIRILI SMO AKCIJU. AKTIVNOSTI SMO UJEDNO POVEZALI SA EDUKACIJOM POVODOM OBELEŽAVANjA DANA PLANETE ZEMLjE, 22.APRIL., I PROJEKTOM „ZA ZELENIJE UČIONICE“, U KOME NAŠA ŠKOLA UČESTVUJE.
TIM ZA BORBU PROTIV NASILjA, ZLOSTAVLjANjA I ZANEMARIVANjA, NA ČELU SA NASTAVNICOM ISTORIJE, MIRJANOM ŠEGULjEV, UVEO JE OVOJ AKCIJI I TAKMIČARSKI KARAKTER.


U prethodnih nešto više od mesec dana,učenici nižih razreda takmičili su se u sakupljanju čepova. Sakupljeno je ukupno 65,5kg čepova.
Prvo mesto-2.razred 28kg-učiteljica Milica Jočić
Drugo mesto-1.razred 14 kg-učiteljica Slavica Jovanov
Treće mesto-4.razred 12,5kg-učiteljica Nada Karać
Četvrto mesto-3.razred 11kg –učiteljica Miroslava Vasić


Svako odeljenje nagrađeno je je pohvalnicom i slatkim paketom.
Sakupljeni čepovi biće predati udruženju "Čepom do osmeha" a njihovom prodajom biće nabavljena pomagala za decu sa invaliditetom.Zahvaljujemo se svim učenicima i njihovim učiteljicama na trudu da pomognemo deci kojima je pomoć potrebna ali i da očuvamo okruženje u kojem živimo.
Nagrade su dodelili Vaso Suzić i Strahinja Zotin u ime Eko patrole.


Pozivamo sve sugrađane da se priključe našoj novoj akciji koju organizuje Eko-patrola i nastavnica biologije, Adrijana Vereš.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign