Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Vesti

PREKI PUT USKORO ZAVRŠEN!


Ovim putem će biti značajno olakšana i skraćena komunikacija poljoprivrednicima i pristup njivama...


Drugi deo deonice takozvanog Prekog puta koji povezuje kroz atar Bečejski i Feletićki put uskoro će biti završen. Juče su radove obišli predsednik opštine Srbobran, Neško Čestić, predsednik Skupštine, Radivoj Paroški, član Opštinskog veća, Đorđe Džekov i direktor Direkcije za izgradnju opštine, Miroslav Karać. 

Tom prilikom sreli su se i razgovarali sa predstavnikom izvođača radova.- Za nekoliko dana ova deonica atarskog puta biće kompletno završena. Asfaltirano je još 2,3 kilometara od Segedinca do Bečejskog puta. Radovi su započeti krajem aprila i kao što je planirano biće gotovi do 6.avgusta, dobili smo uveravanja od izvođača radova, koji radi na uređenju bankina. Ono što još ostaje da rešimo i što nas čeka je što adekvatnije povezivanje ovog atarskog puta sa Bečejskim putem. Imamo nekoiko opcija, konsultovaćemo struku i svakako izabrati najbolje rešenje.Ovo je velika investicija, asfaltirano je ukupno preko 5 kilometara puta kroz atar i biće ovo svakako veliki doprinos poljoprivrednicima i putnoj komunikacionoj mreži u našoj opštini, kazao je prilikom obilaska radova Neško Čestić. 

Izgradnja ovog puta je kompletno investicija iza koje stoji opština Srbobran, odnosno Direkcija za urbanizam i izgradnju opštine Srbobran.- Za osam godina od 2004. do 2012.godine opština je potrošila na uređenje atarskih puteva i kanalske mreže oko 1.5 miliona evra.  Ništa od toga se ne vidi. Nije napravljen ni jedan kilometar puta. U predhodnom mandatu, od 2012. godine, ja sam bio predsednik Komisije za uređenje atarskih puteva naše opštine. Tada je bilo predloga da se izdvoji novac iz budžeta i naprave pedološke karte. Mi to nismo prihvatili. Smatrali smo da je mnogo bitnije da se napravi nešto kapitalno, nešto što će ostati generacijama koje dolaze iza nas, da uradimo ovaj atarski put, da asfaltiramo Preki put i olakšamo poljoprivrednicima pre svega pristup oranicama. Ovo je prvi put, od kako je Srpska Napredna stranka ušla u vlast, da je napravljeno 5 kilometara puta.  Nastavićemo da se borimo za ovakve i slične projekte koji će u narednom periodu olakšati život i rad našim sugrađanima, jer zbog toga smo dobili poverenje građana i oni to od nas očekuju, izjavio je prilikom ovog obilaska radova Đorđe Džekov, član Opštinskog veća.


  

Postavio: Srbobran.net dana 2016.07.28

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 98
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen