Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

HUMANOST NA DELU - KUVARI ZA GUINNESSA


Stotinak profesionalnih i budućih kuvara iz Srbije i inostranstva ispeklo je u nedelju u Vrbasu 15.500 palačinki i tako zakucalo na vrata Ginisove knjige rekorda.


Da li će biti ostvaren i ovaj cilj na kraju neće biti ni toliko važno, jer su ostvareni svi drugi, mnogo važniji, koje su organizatori postavili pred sebe - družilo se i zabavljalo na stotine Vrbašana i njihovih gostiju iz mnogih gradova Srbije, još jednom je javnosti skrenuta pažnja na decu sa posebnim potrebama i ukazano da raznim aktivnostima, kao što je bila i ova manifestacija, afirmišući solidarnost i humanost, možemo doprineti njihovoj inkluziji i poboljšanju statusa ovih ljudi u društvu.

Udruženje građana "Multiart" i humanitarna organizacija "Chefs for life" iz Italije, uz podršku nesebičnih volontera, opštine Vrbas i brojnih sponzora, priredili su spektakl od jednostavnog čina iz svake porodične kuhinje - pečenja palačinki. Broj pripremljenih poslastica koji je zabeležen nakon osam sati rada na užarenim tiganjima - čak 15.500, omogućio je da se oslade baš svi koji su to poželeli, i to u količini u kojoj su poželeli. I još je bilo da se odnose u sve ustanove, bolnice, staračke domove, narodne kuhinje, eto toliko je palačinki u nedelju ispečeno na platou ispred Centra za fizičku kulturu.

JEDAN OD KUVARA


Među kuvarima koji su u nedelju pravili palačinke bio je i Konstantin Šandin, profesionalni kuvar poreklom iz Srbobrana...

Manifestaciju "Kuvari velikog srca" pokrenuli su glavni kuvari Daniel Mikšić i Ljubica Komlenić, Boris Bijelović iz UG "Multiart", kao i osnivač organizacije "Chefs for life" Diego Toskani. Pun doprinos događaju dali su studenti i srednjoškolci iz obrazovnih ustanova Novog Sada, Sombora, Rume, Vrbasa, koje školuju buduće kuvare i ugostiteljske tehničare, između ostalog objavio je Vrbas.net

  

Postavio: Administrator dana 2019.05.06   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin