Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/2046/humanost-na-delu-kuvari-za-guinnessa/

Verzija za tampu / To ScreenviewHUMANOST NA DELU - KUVARI ZA GUINNESSA


Stotinak profesionalnih i budućih kuvara iz Srbije i inostranstva ispeklo je u nedelju u Vrbasu 15.500 palačinki i tako zakucalo na vrata Ginisove knjige rekorda.


Da li će biti ostvaren i ovaj cilj na kraju neće biti ni toliko važno, jer su ostvareni svi drugi, mnogo važniji, koje su organizatori postavili pred sebe - družilo se i zabavljalo na stotine Vrbašana i njihovih gostiju iz mnogih gradova Srbije, još jednom je javnosti skrenuta pažnja na decu sa posebnim potrebama i ukazano da raznim aktivnostima, kao što je bila i ova manifestacija, afirmišući solidarnost i humanost, možemo doprineti njihovoj inkluziji i poboljšanju statusa ovih ljudi u društvu.

Udruženje građana "Multiart" i humanitarna organizacija "Chefs for life" iz Italije, uz podršku nesebičnih volontera, opštine Vrbas i brojnih sponzora, priredili su spektakl od jednostavnog čina iz svake porodične kuhinje - pečenja palačinki. Broj pripremljenih poslastica koji je zabeležen nakon osam sati rada na užarenim tiganjima - čak 15.500, omogućio je da se oslade baš svi koji su to poželeli, i to u količini u kojoj su poželeli. I još je bilo da se odnose u sve ustanove, bolnice, staračke domove, narodne kuhinje, eto toliko je palačinki u nedelju ispečeno na platou ispred Centra za fizičku kulturu.

JEDAN OD KUVARA


Među kuvarima koji su u nedelju pravili palačinke bio je i Konstantin Šandin, profesionalni kuvar poreklom iz Srbobrana...

Manifestaciju "Kuvari velikog srca" pokrenuli su glavni kuvari Daniel Mikšić i Ljubica Komlenić, Boris Bijelović iz UG "Multiart", kao i osnivač organizacije "Chefs for life" Diego Toskani. Pun doprinos događaju dali su studenti i srednjoškolci iz obrazovnih ustanova Novog Sada, Sombora, Rume, Vrbasa, koje školuju buduće kuvare i ugostiteljske tehničare, između ostalog objavio je Vrbas.net

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign