Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

PREVENCIJOM PROTIV DROGE!


Danas je u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" održano predavanje o zloupotrebi psihoaktivnih supstanci,kao još jedna od niza aktivnosti na prevenciji narkomanije koje se sprovode u našoj lokalnoj zajednici.


Predavanje je bilo namenjeno svim učenicima 7.razreda i njihovim nastavnicima,a sledeće nedelje će moći da ga isprate i njihovi roditelji.

Edukaciju su organizovali Institut za javno zdravlje Vojvodine, Lokalna samouprava, Dom zdravlja "Dr Đorđe Bastić" i Policijska stanica Srbobran.

Ispred lokalne samouprave prisutne su pozdravili članovi Opštinskog veća dr Ilija Gazepov i Zoran Mijić.

Predavanje je otvorila dr Slađana Keravica Đorđević, psihijatar, a potom je govorila Darka Zeremski Madžgalj, psiholog, obe ispred Doma zdravlja Srbobran. Upoznale su decu sa vrstama psihoaktivnih supstanci,štetnim dejstvom i načinima rešavanja ovog velikog zdravstvenog problema koji neretko dovodi do prerane smrti. Navele su zabrinjavajući podatak da se donja starosna granica narkomanije iz godine u godinu spušta sve niže, te da je ovaj problem prisutan i u našoj opštini.

Potom se prisutnima obratio Zoran Mijić,profesor fizičkog vaspitanja, koji je govorio o štetnim posledicama upotreba steroida i anabolika kod mladih koji se bave sportom i fitnesom.

Na kraju je o krivičnom aspektu ovog velikog društvenog problema govorio kriminalistički policajac Goran Maksimović koji je upozorio prisutne na sve moguće sankcije u vezi sa proizvodnjom, upotrebom, prenosom, prodajom droga i slično.

Učenici su veoma zainteresovano pratili predavanje i tokom njega su slobodno postavljali pitanja, na taj način aktivno učestvujući u edukaciji.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2019.05.07   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
NOVI DOM
Auto servis Simek
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen